Facebook pregătește noi versiuni ale dispozitivului Portal

Facebook pregătește noi versiuni ale dispozitivului Portal
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 iun 2019

Smart speaker-ul cu focus pe comunicare video lansat de Facebook anul trecut va primi în curând versiuni noi care vor îmbrăca și forme noi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a anunțat, prin vocea vice-președintelui Andrew Bosworth, că va lansa în toamna acestui an voi versiuni ale difuzorului inteligent Portal, cel lansat inițial în noiembrie 2018.

Fără să intre în detalii, Bosworth a spus doar că vor exista formate noi pentru Portal începând din toamna acestui an.

Informația se potrivește ca o mănușă unui zvon care circulă în ultima vreme și care vorbește despre o cameră video Facebook de poate fi atașată la un televizor.

Serviciul de streaming pentru jocuri xCloud va putea fi testat din toamnă CITEȘTE ȘI Serviciul de streaming pentru jocuri xCloud va putea fi testat din toamnă

Această cameră, care poartă intern denumirea “Ripley”, ar trebui să le permită utilizatorilor să comunice video prin intermediul unui televizor conectat la internet.

Conectarea la internet ar putea veni direct de la televizor, dacă este un TV smart, de la un dispozitiv de streaming precum Chromecast sau, eventual, va fi realizată chiar de “Ripley”.

Cert este că Facebook, pentru a-și convinge utilizatorii să-i folosească produsele hardware după nenumăratele scandaluri privind încălcarea intimității, caută ca soluțiile pe care le oferă să fie cât mai comode și mai simplu de folosit.

Din ce în ce mai mulți utilizatori, însă, au devenit conștienți că un dispozitiv Facebook în propria casă poate reprezenta o cale directă de “scurgere” a datelor către compania americană și partenerii acesteia.

Bosworth a mai spus și că vânzările primei versiuni de Portal sunt “foarte bune”, fără a-și susține afirmațiile cu cifre concrete.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
portal
smart speaker