Facebook renunță la colectarea datelor utilizatorilor de WhatsApp din Europa

Facebook renunță la colectarea datelor utilizatorilor de WhatsApp din Europa
scris 17 nov 2016

La presiunile organismelor europene, Facebook nu mai colectează datele cetățenilor europeni care folosesc WhatsApp.

Forțată de organizațiile europene care apără intimitatea utilizatorilor și a guvernelor unor țări precum Mare Britanie, Germania, Franța și Italia, Facebook a oprit transferul de date personale dinspre WhatsApp către propriile servere.

Întreruperea transferului de date a avut loc în cursul săptămânii trecute, dar nici Facebook și nici organizațiile europene nu au făcut public acest lucru până când informația nu a fost publicată în Financial Times.

Comisia Europeană: Microsoft a oferit concesii pentru preluarea LinkedIn CITEȘTE ȘI Comisia Europeană: Microsoft a oferit concesii pentru preluarea LinkedIn

Facebook a achiziționat WhatsApp pentru 19 miliarde de dolari în 2014, dar a început să colecteze datele personale ale utilizatorilor aplicației de chat abia în august 2016. Cum era de așteptat, mutarea a stârnit revoltă în Europa.

Reprezentanții Facebook au declarat că vor continua că colaboreze cu instituțiile europene și că speră ca această măsură să fie una temporară.

Rămâne de văzut dacă Facebook va reuși să convingă autoritățile europene să-i dea voie să acceseze din nou datele utilizatorilor de WhatsApp, iar dacă acest lucru nu se va produce, ce se va întâmpla cu datele deja colectate până acum.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp