Facebook și Alphabet, date în judecată în statul Washington în legătură cu publicitatea electorală

Facebook și Alphabet, date în judecată în statul Washington în legătură cu publicitatea electorală
scris 5 iun 2018

Statul Washington a dat în judecată Facebook Inc și Alphabet Inc, compania-mamă a Google, pe care le acuză de încălcarea legii finanțării campaniilor electorale prin faptul că nu au identificat cumpărătorii de publicitate electorală, relatează Reuters.

Procurirul general al statului Washington, Bob Ferguson, a anunțat luni că vrea ca cele două companii să fie sancționate deoarece nu au dezvăluit achiziționarea unor spații de publicitate în cadrul alegerilor din acest stat începând din 2013, scrie News.ro.

Facebook a anunțat că vrea să soluționeze cauza rapid, după ce a anunțat recent introducerea unor instrumente care le permit utilizatorilor să vadă cine difuzează publicitate în scopuri electorale pe rețeaua de socializare.

STUDIU 59% din software-ul instalat pe computerele din România nu este licențiat CITEȘTE ȘI STUDIU 59% din software-ul instalat pe computerele din România nu este licențiat

Facebook și Google sunt dur criticate de parlamentari și utilizatori, care le reproșează că sunt delăsătoare în lupta împotriva știrilor false și un eventual rol pe care l-au jucat în presupusul amestec al Rusiei în campania electorală americană din 2016.

Spre deosebire de cea mai mare parte a jurisdicțiilor americane, statul Washington dispune din anii '70 de o lege care-i obligă pe agenții de publicitate să spună cine plătește o publicitate în scopuri politice.

În alte state, această sarcină le revine cumpărătorilor.de publicitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
washington