Facebook suprimă pagini pro-Trump care fi fost controlate din Ucraina

Facebook suprimă pagini pro-Trump care fi fost controlate din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2019

Facebook a suprimat un ansamblu de pagini care ar fi fost controlate din Ucraina și care difuzau mesaje patriotice americane și elogii la adresa președintelui Donald Trump, văzute de milioane de utilizatori pe rețeaua de socializare, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul în domeniul tehnologiei a anunțat marți, într-un e-mail, că a retras de pe platforma sa pagina ”I Love America” (”Iubesc America”), dar și alte pagini similare, ”din cauza unor încălcări ale regulilor noastre cu privire la spam și conturi false”, scrie News.ro.

”Continuăm să anchetăm cu privire la alte posibile infracțiuni”, precizează rețeaua.

”Dreptul la uitare” pe Google nu se aplică în întreaga lume, ci doar în UE, stabilește justiția europeană CITEȘTE ȘI ”Dreptul la uitare” pe Google nu se aplică în întreaga lume, ci doar în UE, stabilește justiția europeană

DEZINFORMARE

O anchetă publicată luni pe site-ul  ”Popular Information”, considerat de stânga, a dezvăluit că această pagină aparținea comunicatorului ucrainean Andrii Ziuzikov și că pe ea se afla un număr considerabil de ”postări” de dezinformare.

Mesajele mergeau de la postări anodine ca ”toată lumea ar trebui să respecte steagul nostru american” la declarații mincinoase, inclusiv una cu privire la Hillary Clinton, care afirmă că ea a vândut accesul la e-mailurile sale unor guverne străine.

Facebook nu a stabilit legături între această pagină și eventuali actori guvernamentali.

TENTATIVE DE AMESTEC STRĂIN

Rețeaua de socializare este supusă unor presiuni în urma unor tentative de amestec străin în alegerile americane din 2016, pe platforma sa, și a trecut la lupta împotriva dezinformării și campaniilor de manipulare a opiniei publice.

Potrivit Popular Information, pagina ”I Love America” avea 1,1 milioane de abonați și a înregistrat peste nouă milioane de interacțiuni în ultimele trei luni - mai multe ca site-uri de știri precum BuzzFeed sau The Los Angeles Times.

În articol se arată totodată că această pagină relua farse și informații false de care s-a servit o organizație rusă cu legături cu Kremlinul - ”Internet Research Agency” (IRA) - pentru a încerca să manipuleze alegerile din 2016.

Producătorul român de aplicații Zitec preia două companii CITEȘTE ȘI Producătorul român de aplicații Zitec preia două companii

Paginile ”Cute or Not?” și ”God bless Donald and Melania Trump and God bless America” erau, de asemenea, controlate din Ucraina și postau mesaje similare, potrivit Popular Information.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
trump
ucraina