Un bug de iOS și iPad OS acordă tastaturilor terțe acces la ceea ce scriu utilizatorii pe device-urile Apple

Un bug de iOS și  iPad OS acordă tastaturilor terțe acces la ceea ce scriu utilizatorii pe device-urile Apple
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 25 sep 2019

Apple a publicat un avertisment pe site-ul oficial cu privire la un bug descoperit în cele mai recente versiuni de iOS și  iPad OS care acordă drepturi complete de acces la datele utilizatorilor tastaturilor software terțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În afara tastaturii implicite a sistemului de operare, utilizatorii au abilitatea, atât pe Android, cât și pe iOS, să instaleze tastaturi terțe, care aduc eventual facilități în plus față de ceea ce oferă sistemul de operare.

Acele tastaturi terțe care includ opțiunea de a primi acces complet pot ajunge să dobândească acces complet chiar dacă utilizatorul nu l-a acordat în mod implicit. Acesta este efectul bug-ului descoperit de Apple.

Accesul complet este o condiție pe care unele tastaturi o cer pentru a-și îndeplini toate funcțiile. În acest caz, tot ceea ce un utilizator scrie la o astfel de tastatură, indiferent că este vorba de mesaje pe WhatsApp sau mail-uri, poate ajunge pe serverele producătorului.

Producătorul român de aplicații Zitec preia două companii CITEȘTE ȘI Producătorul român de aplicații Zitec preia două companii

Apple a lansat marți seara iOS 13.1 și iPad OS 13.1. Ambele sunt afectate de acest bug. Fără să ofere alte detalii despre problemă, Apple spune că va lansa un patch în viitorul apropiat.

Compania americană mai menționează doar faptul că tastatura implicită a sistemului de operare nu este afectată, lăsând de înțeles utilizatorilor că, până la rezolvarea problemei, ar fi mai bine să o folosească pe aceasta.

Lansat la doar 5 zile după iOS 13, iOS 13.1 fusese grăbit de Apple tocmai pentru a repara o altă problemă privind intimitatea utilizatorilor. În acest caz, agenda de contacte putea fi accesată fără deblocarea telefonului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ios
ipad os
apple
tastatura