Facebook testează vânzările prin intermediul transmisiunilor video directe

Facebook testează vânzările prin intermediul transmisiunilor video directe
scris 7 dec 2018

Live video shopping s-ar putea numi cea mai nouă încercare de monetizare pe care Facebook a început să o testeze.

Comercianții, indiferent că sunt mari branduri sau utilizatori individuali, ar putea să descopere pe Facebook un nou instrument care să-i ajute în vânzarea produselor: prezentarea acestora prin intermediul unor transmisiuni video live.

Comercianții interesați ar urma să facă transmisiunile video prin intermediul paginilor de Facebook, care vor notifica abonații când începe o prezentare directă. Dacă în urma prezentării, utilizatorii decid să cumpere produsul, o vor putea face prin intermediul Facebook Messenger.

În timpul filmării directe, comercianții vor putea interacționa verbal sau în scris cu utilizatorii și vor putea răspunde eventualelor întrebări privitoare la produsul prezentat.

Zeci de milioane de utilizatori din Anglia și Japonia nu au putut vorbi la telefoanele mobile din cauza unei probleme tehnice globale CITEȘTE ȘI Zeci de milioane de utilizatori din Anglia și Japonia nu au putut vorbi la telefoanele mobile din cauza unei probleme tehnice globale

Aplicația de chat a celor de la Facebook va putea fi folosită atât pentru cumpărarea, cât și pentru rezervarea produsului dorit.

Deocamdată, testul se derulează în Tailanda, prin intermediul unui număr limitat de pagini. Facebook a ales Tailanda deoarece este una dintre cele mai active țări când vinde vorba de folosirea secțiunii Marketplace.

Ideea acestei funcții a venit tot din partea comercianților din Tailanda, care au trimis feedback privind secțiunea Marketplace, spunând că ar fi utilă o prezentare video a produselor vândute acolo.

Sugestia a fost binevenită pentru Facebook, care a epuizat locurile din Newsfeed unde poate afișa reclamă fără afecteze experiența utilizatorilor și se află în căutarea altor modalități de monetizare.

Facebook nu a anunțat deocamdată când va extinde disponibilitatea acestei noi facilități.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
live
shopping