Facebook va avea propriul asistent digital

Facebook va avea propriul asistent digital
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2019

Compania americană a anunțat că lucrează la un asistent digital care să fie disponibil în cadrul unora dintre produsele sale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook lucrează la un asistent digital care, conform oficialilor companiei, va folosi inteligență artificială pentru a îndeplini diverse sarcini în situații în care utilizarea unui ecran sau a altor metode de comandă nu este posibilă sau la fel de comodă.

Viitorul asistent digital va fi integrat în gama de produse de realitate virtuală și realitate augmentată a companiei, inclusiv în Facebook Portal și căștile de VR Oculus.

Din descrierea oficială, se pare că Facebook nu-și va poziționa asistentul ca un concurent pentru Google, Alexa sau alte platforme similare, ci-l va folosi exclusiv în cadrul propriilor produse ca o cale de diferențiere.

Facebook elimină plățile din Messenger în unele țări CITEȘTE ȘI Facebook elimină plățile din Messenger în unele țări

Echipa care lucrează la asistentul digital este condusă de Ira Snyder, șeful Facebook Reality Labs, divizia care specializată în realitate augmentată și realitate virtuală.

Facebook Assistant, cum se va numi cel mai probabil, se află în lucru încă de la începutul anului trecut.

Compania americană a mai încercat să construiască un asistent digital bazat pe inteligență artificială în trecut. Numit simplu, M, acesta se dorea a fi un asistent pentru serviciul Messenger, însă Facebook a renunțat să-l mai dezvolte.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
asistent digital
inteligenta artificiala
realitate virtuala
realitate augmentata