FaceID va funcționa și cu masca

FaceID va funcționa și cu masca
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 ian 2022

Apple a găsit, în sfârșit, o soluție pentru ca autentificarea facială cu FaceID de pe iPhone să meargă și atunci când utilizatorul poartă mască.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai valoroasă companie din lume a avut nevoie de aproape doi ani, de când a izbucnit pandemia, să vină cu o soluție pentru autentificarea utilizatorilor cu FaceID care poartă mască.

Până acum, FaceID funcționa doar când utilizatorul avea întreaga față descoperită, obligându-l pe acesta să introducă manual codul de deblocare atunci când purta mască, iar FaceID nu-l putea recunoaște.

Apple a redevenit cel mai importat producător de smartphone-uri din China CITEȘTE ȘI Apple a redevenit cel mai importat producător de smartphone-uri din China

În curând, FaceID va funcționa și cu mască, recunoașterea urmând să se facă pe baza caracteristicilor unice din jurul ochilor.

Această facilitate va fi introdusă în iOS 15.4, care tocmai a fost lansat în stadiu beta și va ajunge la toți utilizatorii în lunile următoare.

Va exista o opțiune pe care utilizatorul trebuie să o activeze manual pentru ca FaceID să meargă și cu mască. O a doua opțiune (Add Glasses) va trebui activată de cei care poartă ochelari pentru ca FaceID să țină cont și de mască și de ochelari.

Apple atenționează că nivelul de securitate pentru funcționarea FaceID cu mască nu este la fel de mare ca atunci când acesta poate scana întreaga față și explică faptul că, pentru a funcționa FaceID cu mască, utilizatorul trebuie să se uite direct la telefon.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
faceid
masca