FBI a fost atacat de hackeri

FBI a fost atacat de hackeri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 feb 2023

FBI investighează un atac asupra rețelei sale de calculatoare, un incident izolat care în prezent a fost oprit, a anunțat agenția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei

"FBI este la curent cu incidentul și lucrează pentru a obține informații suplimentare", a precizat agenția într-o declarație trimisă prin e-mail către Reuters, fără a oferi mai multe detalii.

FOTO TikTok adaugă fluxuri dedicate pentru diverse categorii de conținut CITEȘTE ȘI FOTO TikTok adaugă fluxuri dedicate pentru diverse categorii de conținut

CNN, care a relatat prima dată incidentul citând surse informate, susține că oficialii FBI cred că este vorba despre computere de la biroul din New York, care fuseseră folosite pentru a investiga exploatarea sexuală a copiilor, scrie News.ro.

Nu este clar când a avut loc incidentul, iar o sursă CNN spune că originea actului de piraterie informatică este încă în curs de investigare.

Breșa informatică de la FBI este cea mai recentă dintr-o serie de incidente de piraterie înregistrate în ultimii zece ani în instituții de profil înalt ale guvernului american. La sfârșitul anului 2020, oficialii au descoperit o operațiune de spionaj cibernetic de amploare în numeroase rețele federale, iar hackerii au fost legați de serviciile secrete rusești.

În 2015, Oficiul pentru Managementul Personalului (OPM) a anunțat că și el a fost piratat și că au fost furate înregistrări ale angajaților federali. Încălcarea OPM a fost atribuită ulterior hackerilor chinezi.

viewscnt
Afla mai multe despre
fbi
hackeri