Fermierii pot afla cele mai bune prețuri pentru transportul cerealelor printr-o aplicație software de 50.000 de euro

Fermierii pot afla cele mai bune prețuri pentru transportul cerealelor printr-o aplicație software de 50.000 de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 30 sep 2016

Doi antreprenori în domeniul IT, Bogdan Popescu și Alin Stanciu, au dezvoltat, în urma unei investiții de 50.000 de euro, o aplicație software care integrează cererea și oferta de transport în domeniul agriculturii. Denumită KropApp, soluția informatică le va permite fermierilor, procesatorilor și comercianților de cereale să găsească, în timp real, cele mai bune tarife din piață, iar transportatorilor să își poată aloca resursele în cel mai eficient mod posibil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“CAPEX-ul acestui proiect a fost de 50.000 de euro, capital care acoperă dezvoltarea primului stadiu al aplicației (6 luni), cheltuielile operaționale și promovarea proiectului. Suntem încrezători că minim 2.000 de utilizatori își vor face conturi în primele 3 luni. Pentru primul an de funcționare, ținta noastră este de 10% din totalul transporturilor dintr-o piață de aproximativ un milion de curse anual”, a declarat Bogdan Popescu pentru Profit.ro.

El a adăugat că, într-o primă fază, soluția informatică va fi gratuită. “Ulterior, odată cu realizarea beneficiilor de către utilizatori, taxa pentru accesul la platformă va fi o mică fracțiune din economiile realizate de utilizatori", a mai spus Popescu.

Prin KropApp, comenzile plasate de clienți sunt actualizate în timp real, ca de altfel și tarifele oferite de transportatori, care își pot modifica oferta în orice moment, în funcție de cererea și oferta din piață.

Ministru: La Vatra Dornei, laptele costă 40 de bani pe litru la fermieri; în comerț continuă să fie 4 - 4,5 lei CITEȘTE ȘI Ministru: La Vatra Dornei, laptele costă 40 de bani pe litru la fermieri; în comerț continuă să fie 4 - 4,5 lei

“KropApp oferă această platformă de licitații online în care, la cererilor de transport ale clienților (fermieri, procesatori sau traderi de cereale) le răspund în mod transparent ofertele transportatorilor, la cele mai mici prețuri pe care piața le poate oferi în acea perioadă. Sistemul pe care noi l-am gândit va genera o alocare eficientă a resurselor de transport din agricultură și, corespunzător, va crește atât profitul clientilor, cât și al transportatorilor. Interfața este ușor de folosit, utilizatorii fiind în permanență în contact cu piața prin sistemul de notificări, atât în versiunea desktop cât și în versiunile mobile“, a spus Popescu.

Sistemul este flexibil, permițând fermierului să aleagă unul sau mai mulți transportatori pentru o comandă, la tarifele pe care fiecare dintre aceștia le-a oferit.

KropApp poate fi descărcat din Play Store pentru Android și din App Store pentru dispozitivele cu iOS.

Utilizatorii sunt exclusiv persoane juridice, iar pentru crearea unui profil valid este nevoie de CIF al companiei, atât pentru clienți, cât și pentru transportatori.

După lansare, procesul de dezvoltare a KropApp va continua. Platforma va oferi conturi detaliate de prezentare pentru fiecare utilizator și două module operaționale.

Unul dintre module va monitoriza execuția comenzilor în timp real și va furniza pieței detalii despre trafic și timpi de așteptare în locațiile importante ale comerțului cu cereale.

Lay’s va pregăti noua generație de fermieri români care să cultive cartofi pentru chipsuri CITEȘTE ȘI Lay’s va pregăti noua generație de fermieri români care să cultive cartofi pentru chipsuri

Al doilea modul va furniza servicii de back office pentru gestiunea logisticii proprii sau închiriate, eliberând organizațiile de o importantă presiune operațională, în special în timpul campaniilor agricole.

Mai mult, va fi introdusă și opțiunea de review, care va ajută utilizatorii să se orienteze spre cei mai buni fermieri, dar și transportatorii, în baza calificativelor acumulate de la ceilalți parteneri cu care au colaborat.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultura
aplicatie software
cerere
oferta
transport