Firefox ajunge la versiunea cu numărul 100

Firefox ajunge la versiunea cu numărul 100
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 mai 2022

Fără să sărbătorească într-un mod special, Mozilla a lansat versiunea cu numărul 100 a browser-ului Firefox, care aduce o serie îmbunătățiri minore.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Firefox 100 este lansat la câteva săptămâni după ce și rivalul Chrome  a atins prima versiune compusă din trei cifre. Și, în ciuda îngrijorărilor unora dintre specialiști, nu există probleme importante de compatibilitate cu site-urile web din cauza indicatorului format din trei cifre.

Trei noutăți deloc esențiale îi așteaptă pe utilizatorii Firefox după ce vor face actualizarea.

ULTIMA ORĂ Gigantul Apple - discuții cu autoritățile române, inclusiv pentru un Centru de cercetare - dezvoltare, după modelul celor din Marea Britanie, Germania, Israel și Franța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul Apple - discuții cu autoritățile române, inclusiv pentru un Centru de cercetare - dezvoltare, după modelul celor din Marea Britanie, Germania, Israel și Franța

În primul rând, Mozilla a adăugat suport pentru subtitrări modului Picture-in-Picture. Acesta este util pentru filmele și serialele de pe platformele de streaming urmărite în PiP. Pentru început subtitrările vor fi afișate doar pentru Netflix, Prime Video și YouTube.

Apoi, va exista o opțiune pentru alegerea limbii pentru interfața grafică la deschiderea pentru prima oară a browser-ului. Firefox va verifica și va afișa această opțiune când limba browser-ului va fi diferită de cea a sistemului de operare.

În fine, cu Firefox 100 pe versiunea pentru Android ajunge modul HTTPS-only. Acesta va realiza automat conexiunea cu versiunea securizată a site-urilor web.

Firefox 100 este disponibil acum pe desktop și Android, urmând să ajungă și pe iOS spre finele săptămânii.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
browser
web