Firefox este disponibil în magazinul oficial de aplicații pentru Windows

Firefox este disponibil în magazinul oficial de aplicații pentru Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 nov 2021

Mozilla a publicat browser-ul Firefox în Microsoft Store, de unde poate fi instalat mai rapid de utilizatorii celor mai noi versiuni de Windows.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În loc să intre pe site-ul Mozilla, să-l descarce local și să-l instaleze manual, adepții Firefox îl pot acum instala direct din magazinul oficial de aplicații pentru Windows.

Intrarea Firefox în magazinul de aplicații pentru Windows are loc la puțin timp după un schimb de replici de la distanță între Microsoft și Mozilla.

Microsoft a prezentat Windows 11 SE și un laptop pentru educație CITEȘTE ȘI Microsoft a prezentat Windows 11 SE și un laptop pentru educație

Microsoft a complicat în mod intenționat modul în care se poate schimba browser-ul implicit în Windows 11, sperând că, astfel, mai mulți utilizatori vor fi forțați să rămână cu Edge, în loc să folosească alt browser.

De cealaltă parte, Mozilla a folosit ingineria inversă pentru a sabota limitarea impusă de Microsoft și pentru ca Firefox să poată fi stabilit ca browser implicit cu un singur click.

Însă, pentru a fi prezent în Microsoft Store, Firefox a fost nevoit să joace după regulile Microsoft. Astfel, versiunea de Firefox disponibilă în Microsoft Store nu include și opțiunea de setare ca implicit printr-un singur click.

Firefox este, acum, disponibil în Microsoft Store atât pe Windows 11, cât și pe Windows 10.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
windows