Firefox va afișa reclame în bara de adrese, însă acestea pot fi dezactivate

Firefox va afișa reclame în bara de adrese, însă acestea pot fi dezactivate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 oct 2021

Mozilla este pe punctul de a iniția un nou instrument pentru creșterea veniturilor generate de browser-ul Firefox, ce presupune afișarea unor adrese web sponsorizate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sub titulatura Firefox Suggest, Mozilla a început să afișeze reclame direct în bara de adrese a lui Firefox. Acestea au fost activate, pentru unii dintre utilizatori, începând cu versiunea 93 a browser-ului.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

Pe baza cuvintelor tastate de utilizator în bara de adrese, Firefox afișează adrese ale unor site-uri sponsorizate în partea de jos a listei de sugestii. Acestea arată ca sugestiile normale făcute de browser, fără a agasa utilizatorul, fiind grupate sub secțiunea Firefox Suggest pentru a putea fi diferențiate de sugestiile organice.

Mozilla spune că va afișa astfel sugestii doar de la parteneri care respectă o serie de criterii stricte privind intimitatea utilizatorilor și că nu va colecta date suplimentare pentru targetarea reclamelor.

Firefox Suggest există de multă vreme în browser-ul celor de la Mozilla, cu scopul de afișa conținut sponsorizat în diverse locuri ale interfeței grafice. Acum este, însă, prima oară când acestea ajung în bara de adrese.

Utilizatorii care nu doresc să vadă reclame în bara de adrese, le pot dezactiva de la Settings - Privacy and Security, unde trebuie să debifeze opțiunile “Contextual suggestions” și “Include occasional sponsored suggestions”.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox. mozilla