Fitch a retrogradat Vodafone după achiziționarea activelor Liberty Global din România, Germania, Cehia, Ungaria

Fitch a retrogradat Vodafone după achiziționarea activelor Liberty Global din România, Germania, Cehia, Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2019

Fitch a retrogradat marți ratingul pe termen lung al grupului britanic Vodafone de la ''BBB plus'' la ''BBB'', perspectiva asociată fiind stabilă, informează un comunicat al agenției de evaluare financiară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De asemenea, calificativul pe termen scurt a fost revizuit în scădere, de la "F2" la "F3", scrie Agerpres.

Antivirusul gratuit din Windows, construit pe tehnologia cumpărată de la Gecad, a ocupat primul loc în cel mai relevant test de specialitate CITEȘTE ȘI Antivirusul gratuit din Windows, construit pe tehnologia cumpărată de la Gecad, a ocupat primul loc în cel mai relevant test de specialitate

Retrogradarea reflectă estimările Fitch privind gradul ridicat de îndatorare în urma finalizării achiziției de către Vodafone a activelor Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria și România.

Profitul operațional (EBITDA) a scăzut cu 4% în primul semestru din 2019, din cauza efectelor adverse ale cursului de schimb, a vânzării subsidiarei Vodafone din Qatar și a presiunilor competitive din Italia și Spania.

Fitch se așteaptă la o ușoară creștere a profitului în 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
fitch
liberty global
vodafone