Fondatorul Oculus a plecat de la Facebook, după critici legate de campania prezidențială din SUA

Fondatorul Oculus a plecat de la Facebook, după critici legate de campania prezidențială din SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 mar 2017

Fondatorul Oculus, Palmer Luckey, a plecat de la divizia de realitate virtuală a Facebook, după ce operatorul rețelei de socializare a început să se distanțeze de el în urma informațiilor că a finanțat un grup care crea pe Internet mesaje ostile lui Hillary Clinton, înaintea alegerilor prezidențiale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook a cumpărat Oculus în 2014, pentru circa 2 miliarde de dolari. Luckey, în vârstă de 24 de ani, era imaginea companiei de realitate virtuală, apărând pe coperțile revistelor și în topurile antreprenorilor tineri de succes, misiunea sa fiind să convingă dezvoltatorii să construiască aplicații pentru Oculus, scrie News.ro.

Facebook a început însă să se distanțeze de Luckey în urma informației că finanțează un grup care crează mesaje anti-Clinton.

Luckey și-a cerut scuze pe 23 septembrie, printr-o postare la Facebook, pentru felul în care acțiunile sale ar fi putut avea un efect negativ asupra celor legați de Oculus și nu a participat la conferința Oculus Connect, pemtru a evita să fie un factor de distragere a atenției.

Microsoft va comercializa o versiune specială de Galaxy S8 CITEȘTE ȘI Microsoft va comercializa o versiune specială de Galaxy S8

În ianuarie, Luckey a depus mărturie într-un proces intentat împotriva Facebook, în care Oculus este acuzată că a furat codul pentru produsul său original de la compania ZeniMax Media.

Această compania acuză că Oculus a modificat povestea originii sale, dând tot meritul pentru invenție lui Luckey.

”Îi vom simți lipsa lui Palmer. Meritul său merge dincolo de Oculus. Spiritul său inventiv a ajutat la declanșarea revoluției realității virtuale și a contribuit la construirea industriei. Îi suntem recunoscători pentru tot ceea ce a făcut pentru Oculus și realitatea virtuală și îi dorim numai bine”, se arată într-un comunicat al Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
oculus
facebook