Primul iPhone cu trei camere foto ar putea fi lansat în 2019

Primul iPhone cu trei camere foto ar putea fi lansat în 2019
scris 30 mai 2018

Ca și alți producători de smartphone-uri, dar cu o întârziere de un an, Apple ar putea trece anul viitor la un sistem foto compus din trei camere.

Conform analiștilor din Taiwan, care își obțin informațiile prin intermediul producătorilor de componente care onorează comenzi de la Apple, compania americană pregătește pentru 2019 primul iPhone cu trei camere foto.

Dacă informația se confirmă, modelul în cauză va putea realiza un zoom optic 3X. Va fi primul smartphone produs de Apple capabil de un zoom optic 3X. Utilizatorii vor putea mări imaginea pe ecran, fără a pierde din calitate, așa cum se întâmplă în cazul zoom-ului digital.

Spre comparație, cele mai recente modele lansate de Apple anul trecut, iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus și iPhone X sunt capabile de un zoom optic 2X.

FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute

Apple nu va fi însă și prima companie care va ieși pe piață cu această facilitate. Ca și în cazul trecerii la două camere, Huawei a fost primul producător important care a lansat un smartphone cu trei camere – flagship-ul P20 Pro.

Zoom-ul optic nu va fi singurul câștig pe care un sistem foto cu trei camere îl va aduce pentru iPhone. Mult mai importante pentru planurile de viitor ale Apple sunt capacitățile de 3D sensing pe care viitorul smartphone le va avea.

Prin 3D sensing se poate realiza o reproducere digitală în trei dimensiuni a obiectelor reale, ca urmare a unui proces de scanare realizat cu ajutorul camerelor foto și al senzorilor.

Această funcție va putea fi folosită în diverse aplicații de realitate augmentată, un domeniu despre care șeful Apple, Tim Cook, a spus în mai multe rânduri că este foarte interesant pentru compania pe care o conduce.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
3d sensing