FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil

FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2019

O nouă aplicație Apple este așteptată să-și facă apariția anul acesta, ale cărei caracteristici au implicații practice și sociale în sfera localizării dispozitivelor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Surse anonime din cadrul companiei au dezvăluit că Apple lucrează la o aplicație care va unifica funcționalitățile ce se regăsesc în prezent în Find my iPhone și Find my Friends, la care va adăuga și opțiuni noi.

Una dintre funcțiile interesante ale viitoarei aplicații se pare că va fi posibilitatea monitorizării dispozitivelor mobile chiar și atunci când acestea nu sunt conectate la internet.

De asemenea, această facilitate va fi disponibilă inclusiv pentru produse care nu sunt comercializate de Apple, fie că este vorba de un smartphone cu Android sau orice alt dispozitiv mobil care poate fi rătăcit sau furat.

Apple și Qualcomm anunță încheierea litigiului CITEȘTE ȘI Apple și Qualcomm anunță încheierea litigiului

În acest sens, va exista un tag care trebuie atașat dispozitivului care se dorește monitorizat. Intern, cei de la Apple i-au dat acestui tag simbolul de identificare B389.

Pentru monitorizare este necesar și un cont de iCloud, la care trebuie adăugat dispozitivul care urmează a fi urmărit în acest fel. Device-ul poate fi configurat să emită un sunet atunci când se depărtează de utilizator.

Va exista un așa numit “lost mode”, care va determina dispozitivul monitorizat să scoată un sunet pentru a fi localizat mai ușor atunci când acesta este rătăcit.

În noua aplicație vor fi integrate funcțiile care existau până acum în Find my iPhone și Find my Friends, inclusiv posibilitatea trimiterii coordonatelor geografice prietenilor și emiterea unei notificări în momentul în care un prieten ajunge într-o anumită zonă (cafenea, restaurant etc.).

Aplicația ar putea fi prezentată oficial în luna iunie, atunci când Apple organizează conferința WWDC 2019 și lansată oficial în toamnă, când va deveni disponibilă și o nouă versiune de iOS.

FOTO Apple lucrează la o aplicație care va putea monitoriza orice dispozitiv mobil

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
aplicatie
ios
localizare