FOTO CERT-RO atenționează asupra unor notificări primite de către utilizatori pe rețelele de socializare

FOTO CERT-RO atenționează asupra unor notificări primite de către utilizatori pe rețelele de socializare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 aug 2021

Specialiștii Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) atenționează asupra unor probleme pe care le pot întâmpina utilizatorii de Internet în momentul în care primesc notificări pe canalele de social media.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Atenție la notificările primite pe social media. Verificați mereu cât de plauzibilă este informația primită, validați transmiterea ei cu expeditorul, atunci când aveți suspiciuni, și scanați deopotrivă link-ul cu o soluție de securitate, înainte de a face click! Atacatorii se folosesc de metoda înregistrării unor pagini cu denumiri care să pară a reprezenta sistemul de notificare al unei rețele sociale (ex: Confirming Page Information, Information Pages, etc.), pentru a da o imagine de autoritate în ochii celor care interacționează cu postări (...)", scriu experții.

Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni CITEȘTE ȘI Jacek Olczak, CEO Philip Morris International: Ambiția noastră este ca produsele fără fum să reprezinte peste 50% din veniturile nete totale până în 2025. În România am făcut investiții de peste 500 milioane USD pentru transformarea fabricii din Otopeni

Conform CERT-RO, un exemplu de cont Facebook care publică un post de ''avertizare'' pentru paginile etichetate cuprinde o amenințare că activitatea paginii va fi suspendată, "dacă nu se va 'verifica identitatea' prin accesarea unui link plasat strategic în textul postării", scrie Agerpres.

"Odată accesat acel link, poate duce la infectarea dispozitivului cu malware, sau, în alte variante, poate duce către un site de phishing unde se cer, de obicei, credențiale de acces la contul de social media. Odată introduse, aceste date intră în posesia atacatorilor, care pot deturna conturile pentru executarea unor activități în scop personal. De regulă, astfel de pagini sunt create special cu acest scop malițios și au o durată de viață limitată", explică specialiștii.

FOTO CERT-RO atenționează asupra unor notificări primite de către utilizatori pe rețelele de socializare

Pagina cu probleme a fost creată pe data de 4 august, iar utilizatorii care întâmpină astfel de postări pot raporta aceste pagini pentru tentativă de fraudă (scam) către Facebook, menționează CERT-RO. 

FOTO CERT-RO atenționează asupra unor notificări primite de către utilizatori pe rețelele de socializare

 

viewscnt
Afla mai multe despre
cert-ro
rețele de socializare