FOTO Google Translate lansează funcția de transcriere a înregistrărilor

FOTO Google Translate lansează funcția de transcriere a înregistrărilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2020

Utilizatorii smartphone-urilor cu Android pot sau vor putea în zilele următoare să folosească noua funcție de transcriere oferită de Google Translate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune a aplicației Google Translate pentru Android introduce funcția de transcriere, pe care Google a prezentat-o în urmă cu mai multe luni.

Aceasta poate fi folosită prin intermediul butonului Transcribe, care apare acum sub câmpul de text din Google Translate.

Apple va lansa luna asta nu unul, ci două modele noi de iPhone CITEȘTE ȘI Apple va lansa luna asta nu unul, ci două modele noi de iPhone

Utilizatorul trebuie să selecteze sursa, o înregistrare audio făcută de preferință într-un mediu fără prea mult zgomot de fond și limba în care se va face transcrierea.

Aplicația va procesa înregistrarea și va genera traducerea în format text.

La acest moment, funcția de transcriere este disponibilă pentru opt limbi: engleză, franceză, germană, hindi, portugheză, rusă, thailandeză și spaniolă.

Pentru folosirea transcrierii este necesară o conexiune la internet, deoarece aceasta se bazează pe Tensor Processing Unit, și un chip special pentru operațiuni de învățare mecanică disponibil pe serverele Google.

Noua facilitate a început să fie implementată de marți și va ajunge la toți utilizatorii până la finalul săptămânii. Google promite că aceasta va fi lansată în curând și pe iOS. 

FOTO Google Translate lansează funcția de transcriere a înregistrărilor

viewscnt
Afla mai multe despre
google
translate
transcriere