FOTO Samsung prezintă un televizor cu MicroLED

FOTO Samsung prezintă un televizor cu MicroLED
scris 11 dec 2020

Producătorul coreean va comercializa în curând un prim televizor cu MicroLED construit pe formatul tradițional și dedicat utilizatorilor finali care și-l vor permite.

Samsung a prezentat MicroLED TV, un televizor comercial de 110 inch, bazat pe tehnologia cu același nume, care este disponibil la precomandă de astăzi în Coreea de Sud și va fi lansat la nivel global în primul trimestru al anului viitor.

MicroLED TV are un ecran cu rezoluție 4K, ce acoperă partea frontală în proporție de 99,99%, spune Samsung. Asta înseamnă ca ramă care încadrează ecranul reprezintă doar 0,1%.

Centrul European pentru Securitate Cibernetică va avea sediul la București CITEȘTE ȘI Centrul European pentru Securitate Cibernetică va avea sediul la București

Punctul de atracție este, însă, tehnologia MicroLED, care dă și numele televizorului. MicroLED-urile sunt LED-uri de dimensiuni foarte mici, care-și produc singure lumina și culoarea.

Astfel, se elimină lumina de fundal și filtrele de culoare, ajungându-se la un nivel superior de negru și contrast caracteristic OLED-urilor. Conform producătorului, televizorul acoperă 100% gama de culori DCI și Adobe RGB.

MicroLED-urile sunt anorganice, ceea ce le conferă o durată de funcționare pe termen lung. Samsung estimează o durată de viață de 100.000 de ore sau peste 10 ani.

O altă caracteristică cu care Samsung se laudă este modul Multi View, care afișează în paralel imagini de 55 inch din patru surse diferite, fie că este vorba de Live TV, o aplicație streaming, HDMI etc.

Ce nu spune Samsung, probabil dintr-un motiv întemeiat, este cât va costa MicroLED TV. Cu siguranță nu va fi un televizor accesibil.

FOTO Samsung prezintă un televizor cu MicroLED

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
televizor
microled