FOTO Valve lansează Steam Chat pentru smartphone-uri

FOTO Valve lansează Steam Chat pentru smartphone-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2019

Serviciul de comunicare cu focus pe jocurile digitale Steam Chat devine disponibil pe device-urile mobile prin lansarea unei versiuni de smartphone a acestuia.

Urmărește-ne și pe Google News

Producătorul american de jocuri și deținătorul magazinului de jocuri Steam lansează aplicații de smartphone pentru serviciul de chat pe care l-a anunțat anul trecut și care a fost disponibil până acum doar pe desktop.

Noile aplicații, care pot fi instalate pe smartphone-urile cu Android și pe iPhone, încearcă să aducă pe dispozitivele mobile același set de facilități care există în programul de PC.

Aplicația are o secțiune în care pot fi găsiți prietenii din cadrul platformei Steam, iar fereastra de chat poate afișa clipuri video, GIF-uri animate și tweet-urile trimise ca link-uri, ce pot fi astfel citite fără a părăsi aplicația.

Microsoft lansează primul update major de anul acesta pentru Windows 10 CITEȘTE ȘI Microsoft lansează primul update major de anul acesta pentru Windows 10

Nu lipsește posibilitatea creării și participării la grupurile de discuție, care pot fi organizate în jurul anumitor jocuri sau, și mai strict, în jurul anumitor elemente dintr-un joc, precum clasele din RPG-uri.

Steam Chat oferă și posibilitatea customizării avansate a notificărilor. Utilizatorul poate alege forma notificărilor pe care le primește pentru grupuri, canale și discuții private, putând opta să fie atenționat în mod special atunci când un mesaj i se adresează direct.

Aplicația celor de la Valve va concura pe nișa aplicațiilor de chat pentru gaming cu Discord, un serviciu care are 250 de milioane de utilizatori înregistrați, dintre care 56 de milioane o folosesc cel puțin o dată pe lună.

Discord oferă și funcție de comunicare audio în cadrul jocurilor, o facilitate foarte importantă pentru gameri, care va fi probabil adăugată ulterior în Steam Chat.

FOTO Valve lansează Steam Chat pentru smartphone-uri

viewscnt
Afla mai multe despre
steam
chat
jocuri
smartphone
android
ios