Foxconn a tăiat 100 mld. yeni din oferta pentru preluarea Sharp; acordul, săptămâna viitoare

Foxconn a tăiat 100 mld. yeni din oferta pentru preluarea Sharp; acordul, săptămâna viitoare
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 mar 2016

Acordul privind preluarea producătorului japonez de electronice Sharp Corp de către grupul taiwanez Foxconn (Hon Hai Precision Industry) va fi semnat săptămâna viitoare, după mai multe amânări care au dus la scăderea prețului de achiziție cu circa 100 miliarde yeni (884 milioane dolari), la 389 miliarde yeni (3,4 miliarde dolari), potrivit unor surse apropiate discuțiilor, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Consiliile de administrație ale celor două companii se vor întruni miercuri pentru a aproba tranzacția, care ar urma să fie anunțată oficial joi, au precizat sursele menționate. Potrivit acestora, Foxconn a tăiat aproximativ 100 miliarde yeni din oferta înaintată inițial pentru preluarea Sharp, în valoare de 489 miliarde yeni (4,3 miliarde dolari).

Un purtător de cuvânt al Sharp a refuzat să comenteze informațiile. Reprezentanții Foxconn nu au putut fi contactați până la publicarea știrii.

Samsung încearcă să se transforme într-un startup cu accent pe software CITEȘTE ȘI Samsung încearcă să se transforme într-un startup cu accent pe software

La finele lunii trecute, Foxconn a decis să amâne semnarea acordului pentru preluarea Sharp, pentru a analiza potențiale datorii ale companiei japoneze care nu fuseseră incluse anterior pe lista de pasive.

Dacă tranzacția va fi încheiată, aceasta va fi cea mai mare preluare de către un investitor străin a unui producător japonez de electronice din istoria sectorului tehnologic nipon.

Discuții în vederea unei fuziuni între Foxconn și Sharp au mai avut loc și în 2012, când compania japoneză a refuzat o ofertă de preluare care ar fi dat Foxconn un control mult prea mare. Cu toate acestea, cele două firme au continuat să opereze în comun o uzină în Japonia care produce LCD-uri mari.

Practic, președintele Foxconn, Terry Gou, încearcă să cumpere Sharp de cel puțin patru ani.

Odată lider pe piața display-urilor pentru smartphone-uri și televizoare, Sharp trece în prezent printr-o perioadă dificilă ca urmare a presiunilor crescute la care este supus din partea rivalilor asiatici. În luna mai a anului trecut, Sharp a beneficiat un al doilea program guvernamental de sprijin, în valoare de 1,7 miliarde de dolari, dar până acum nu a dat semne de revenire.

Situația financiară a Sharp a fost slăbită de scăderea prețurilor ecranelor cu cristale lichide pe care le livrează Apple.

Sharp are peste 50.000 de angajați pe plan global.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
sharp
acord
tranzactie
preluare