Foxconn, cel mai mare furnizor pentru iPhone-uri, este supus unor controale fiscale în China, la unele dintre subsidiarele sale cheie

Foxconn, cel mai mare furnizor pentru iPhone-uri, este supus unor controale fiscale în China, la unele dintre subsidiarele sale cheie
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2023

Compania Foxconn din Taiwan, care este cel mai mare furnizor de iPhone-uri Apple, face obiectul unor controale fiscale în China, la unele dintre subsidiarele sale cheie, suspectate de încălcarea legilor și reglementărilor, a relatat presa de stat chineză, citată de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Departamentul pentru resurse naturale al Chinei a efectuat, de asemenea, investigații la fața locului cu privire la utilizarea terenurilor întreprinderilor Foxconn din provinciile Henan și Hubei și în alte părți, a scris tabloidul naționalist Global Times.

Spotify lansează un magazin de obiecte promoționale CITEȘTE ȘI Spotify lansează un magazin de obiecte promoționale

Publicația nu a detaliat investigațiile sau calendarul acestora, scrie News.ro.

”Conformitatea legală oriunde operam în întreaga lume este un principiu fundamental al Hon Hai Technology Group (Foxconn). Vom coopera în mod activ cu unitățile relevante pentru lucrările și operațiunile aferente”, a spus compania într-un comunicat, fără a se referi la acuzații.

Zhang Wensheng, decan adjunct al Institutului de Cercetare din Taiwan al Universității Xiamen, a declarat pentru Global Times că auditul și investigațiile privind utilizarea terenurilor sunt o procedură normală, care s-ar aplica oricărei întreprinderi suspectate de încălcarea legilor și reglementărilor.

”Sucursalele Foxconn sunt obligate să coopereze activ cu audituri și investigații, iar dacă există într-adevăr încălcări ale legilor și reglementărilor, ar trebui să admită greșelile și să accepte sancțiuni și să accelereze rectificarea”, a spus Zhang.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
iphone
china