Foxconn susține că are nevoie să angajeze 50.0000 de persoane în China, în pofida informațiilor privind concedieri masive

Foxconn susține că are nevoie să angajeze 50.0000 de persoane în China, în pofida informațiilor privind concedieri masive
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2019

Compania Foxconn din Taiwan, care asamblează iPhone-uri pentru Apple, a anunțat marți că are încă nevoie să angajeze 50.000 de persoane în primul trimestru, în pofida informațiilor referitoare la efectuarea unor concedieri masive în fabricile din China, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de dispozitive electronice pe bază de contract din lume a anunțat într-un document depus la bursă că modificarea numărului de angajați face parte din ajustările obișnuite, bazate pe strategia globală și nevoile clienților, scrie News.ro.

”Grupul are încă un necesar de recrutare de peste 50.000 de persoane, în fabrici din China, în primul trimestru din 2019”, a anunțat Foxconn în chineză.

Jocurile Free to Play au generat venituri de 88 de miliarde de dolari în 2018 CITEȘTE ȘI Jocurile Free to Play au generat venituri de 88 de miliarde de dolari în 2018

Publicația japoneză de afaceri Nikkei a relatat săptămâna trecută că Foxconn a renunțat la circa 50.000 de angajați pe bază de contract din China, cu câteva luni mai devreme decât în mod normal.

Nikkei a publicat informația după ce Apple a redus cu 10% producția în trimestrul actual pentru noile iPhone-uri, din cauza încetinirii cererii din China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume.

Producătorul de cipuri Samsung Electronics și alți furnizori de echipmente de tehnologie au avertizat la rândul lor în privința încetinirii activităților în 2019.

Foxconn, care potrivit surselor obține aproximativ jumătate din venituri din partea Apple, a raportat o scădere de 8% a vânzărilor din decembrie.

Reprezentanții companiei nu au răspuns imediat solicitărilor pentru comentarii.

În campusul Foxconn din Zhengzhou, din centrul Chinei, mii de angajați pe bază de contract și unii angajați permanenți au plecat de bună voie din cauza lipsei de activitate în weekend, a oportunităților mai scăzute pentru munca suplimentară și reducerea sau anularea bonusurilor pentru vârful de sezon, au declarat în decembrie cinci angajați ai companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
apple
iphone