Foxconn va asambla în premieră iPhone-uri premium în India

Foxconn va asambla în premieră iPhone-uri premium în India
scris 28 dec 2018

Apple va începe să asambleze pentru prima oară iPhone-uri premium în India prin intermediul diviziei locale a companiei taiwaneze Foxconn, cel mai devreme în 2019, potrivit unei surse apropiate situației, transmite Reuters.

Un factor important este că Foxconn va fabrica în India cele mai scumpe modele de iPhone-uei, cum ar fi gama de referință iPhone X, ceea ce va aduce afacerile Apple în India la un nou nivel, a arătat sursa, potrivit News.ro.

Apple ar putea lansa anul viitor două modele mai ieftine de iPad CITEȘTE ȘI Apple ar putea lansa anul viitor două modele mai ieftine de iPad

Iphone-urile vor fi fabricate la o fabrică a Foxconn din orașul Sriperumbudur, situată în statul Tamil Nadu din sudul Indiei, a spus sursa.

Foxconn, care fabrică deja telefoane pentru compnia chineză Xiaomi în India, va investi 25 de milirde de rupee indiene (356 milioane dolari) pentru extinderea fabricii, inclusiv investiția pentru iPhone, a declarat ministrul Industriei din statul Tamil Nadu. Investiția va crea până la 25.000 de locuri de muncă, a adăugat acesta.

O altă sursă a spus la rândul ei că Foxconn intenționează să asambleze iPhones-uri în India, care o va ajuta, ca și pe Apple, să limiteze impactul războiului comercial dintre Statele Unite și China.

Un purtător de cuvânt al Apple, Trudy Muller, a refuzat să comenteze. Foxconn a transmis că nu comentează probleme legate de clienții actuali sau potențiali, sau produsele acestora.

Până în prezent, Apple a asamblat în India modelele mai ieftine iPhone SE și 6S prin intermediul diviziei locale a Wistron, în centrul tehnologic din Bengaluru.

Vânzările Apple în India s-au concentrat pe telefoanele mai ieftine, iar peste jumătate din volumul vânzărilor este generat de modele mai vechi decât iPhone 8, lansat anul trecut, potrivit firmei de cercetare a pieței Counterpoint.

Apple a lansat anul trecut modelul mai scump iPhone X, dar a redus ulterior producția, potrivit analiștilor, după ce a lansat la nivel mondial versiunile mai noi iPhone XS și XR.

Totuși, Apple ar putea comanda Foxconn să fabrice versiunea mai veche iPhone X în India, unde vinde modele mai ieftine, pentru a obține o cotă mai mare pe piața de telefoane mobile cu cel mai ridicat ritm de dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
iphone
apple