Furnizorul bulgar de servicii IT Bulpros Consulting vrea să se extindă pe piața din România

Furnizorul bulgar de servicii IT Bulpros Consulting vrea să se extindă pe piața din România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 mar 2017

Furnizorul bulgar de servicii IT Bulpros Consulting intenționează să se extindă pe piața din România prin achiziția de companii cu afaceri între 5 și 10 milioane de euro, potrivit New Europe Venture Equity (NEVEQ), fond de investiții cu capital de risc specializat în finanțarea startup-urilor din sud-estul Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Bulpros, compania tech cu cea mai rapidă creștere din Bulgaria și furnizorul de automate de cafea Breaktime, ambele aflate în portofoliul NEVEQ, sunt interesate de achiziții în România și, respectiv, Serbia, a declarat pentru SeeNews Pavel Ezekiev, cofondator al fondului de investiții.

Ezekiev nu a specificat care sunt companiile românești vizate de Bulpros.

Un nou jucător important pe piața IT își pregătește insolvența: Teamnet, una dintre fostele firme ale lui Sebastian Ghiță CITEȘTE ȘI Un nou jucător important pe piața IT își pregătește insolvența: Teamnet, una dintre fostele firme ale lui Sebastian Ghiță

Bulpros Consulting, companie înființață în 2010, are 900 de angajați și birouri în SUA, Germania, Polonia, Marea Britanie, Canada și Bulgaria. Compania generează peste 70% din vânzări pe piața din Germania, unde a finalizat recent achiziția producătorului de soluții de securitate pentru platforme de mesagerie GBS.

Fondat la finele anului 2006, NEVEQ este primul fond de investiții cu capital de risc axat pe firmele de IT din Europa de Sud-Est. La momentul lansării, fondul a anunțat că va investi până la 40 milioane euro în companii din România și Bulgaria, însă proiectele de pe piața românească nu s-au concretizat.

Potrivit lui Ezekiev, NEVEQ este interesat de achiziția de firme din sectoare precum finanțe, energie, telecomunicații, transport, turism și sănătate.

Printre companiile aflate în portofoliul fondului se numără startup-ul indian Intertainment Services, furnizorul de soluții high-tech Bee Smart Technologies și dezvoltatorul de sisteme biometrice Biodit.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulpros consulting
bulgaria
neveq
investitii