Furturile de criptomonede s-au dublat

 Furturile de criptomonede s-au dublat
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Hackerii și-au dublat furturile de criptomonede în prima jumătate a anului 2024, la 1,38 miliarde de dolari, comparativ cu un an în urmă, a arătat un raport al firmei de cercetare blockchain TRM Labs, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Raportul spune că între 1 ianuarie și 24 iunie au fost furate criptomonede în valoare de 1,38 miliarde de dolari, de peste două ori mai mult decât criptomonedele de 657 de milioane de dolari furate în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro

Daniel Dines explică restructurările declanșate de UiPath CITEȘTE ȘI Daniel Dines explică restructurările declanșate de UiPath

Ca și anul trecut, câteva atacuri mari au determinat creșterea criptomonedelor furate, primele cinci atacuri reprezentând 70% din suma furată, în prima jumătate a acestui an.

Principalii vectori de atac în 2024 includ cheia privată și fraza de bază - o secvență de cuvinte aleatoare care stochează informațiile necesare pentru a accesa sau recupera un portofel cripto, a spus TRM Labs.

Cel mai mare furt de până acum anul acesta a extras bitcoin în valoare de peste 300 de milioane de dolari, de la platforma japoneză de criptomonede DMM Bitcoin.

Hackerii au folosit chei private furate sau otrăvirea adreselor – în care atacatorii trimit o cantitate mică de criptomonede dintr-un portofel cu o adresă asemănătoare,creată pentru a o imita-o pe a ta sau pe cea a destinatarului tău, cu intenția de a păcăli victima să trimită fonduri către portofelul greșit.

Adresele cripto sunt șiruri lungi și complexe de caractere care sunt greu de memorat sau introduse manual fără a face greșeli.

TRM Labs a spus că nu au existat schimbări fundamentale în securitatea ecosistemului cripto care ar fi putut contribui la creșterea cantității furate. Aceasta a spus că numărul de atacuri și vectorii de atac nu au fost semnificativ diferite de la an la an.

Dar firma a remarcat că prețurile criptomonedelor au fost în medie mai mari în prima jumătate a acestui an, ceea ce ar fi putut contribui la creșterea valorii criptomonedelor furate.

Companiile cripto au fost ținte frecvente pentru atacuri cibernetice.

O turistă a fost omorâtă de un urs pe Jepii Mici CITEȘTE ȘI O turistă a fost omorâtă de un urs pe Jepii Mici

Platforma de criptomonede Mt. Gox a depus cerere de faliment în 2014, după ce o serie de atacuri au furat până la 950.000 de bitcoin – în valoare de peste 54 de miliarde de dolari la prețurile actuale.

În noiembrie, aproximativ 115 milioane de dolari au fost furate de la platforma HTX și Heco Chain, două platforme cripto legate de antreprenorul de renume Justin Sun.

Firmele cripto pot lupta împotriva atacurilor hackerilor printr-o strategie de apărare pe mai multe straturi, inclusiv măsuri precum audituri regulate de securitate și criptare robustă, a spus TRM Labs.

Educarea angajaților și implementarea unei strategii cuprinzătoare de răspuns la incident pot ajuta, de asemenea, la protejarea companiilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
criptomonede
hackeri
furt