Digi încheie un acord major în Spania

Digi încheie un acord major în Spania
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 10 iul 2024

Digi a încheiat un nou acord cu grupul spaniol Telefónica, ce permite operatorului român să continue să utilizeze rețeaua de telefonie mobilă din Spania pentru următorii 16 ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De ce este important Acordul va permite Digi să realizeze o tranziție eficientă și rapidă a operațiunilor sale de telefonie mobilă din Spania de la un operator de rețea mobilă virtuală (MVNO) la unnul de rețea mobilă (MNO) și să își dezvolte propria rețea mobilă.

Daniel Dines explică restructurările declanșate de UiPath CITEȘTE ȘI Daniel Dines explică restructurările declanșate de UiPath

Înțelegerea include atât servicii naționale de roaming, cât și servicii de partajare a rețelei (partajare RAN).

Acordul urmează să înlocuiască, începând cu 1 ianuarie 2025, actualul contract între DIGI Spania și Telefónica. 

FOTO Una dintre cele mai mari companii IT din România a fost atacată de hackeri. Mesajul companiei către Profit.ro CITEȘTE ȘI FOTO Una dintre cele mai mari companii IT din România a fost atacată de hackeri. Mesajul companiei către Profit.ro

În plus, DIGI Spania a încheiat cu Telefónica un nou contract de acces wholesale la reteaua în bandă largă fixă pentru servicii bitstream (NEBA), pentru o perioadă de 10 ani (cu posibilitate de prelungire).

În luna mai, Digi a semnat cu Telefónica un acord neobligatoriu pentru o colaborare pe nișa rețelelor mobile, pe termen lung, în Spania.

VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA CITEȘTE ȘI VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA

În martie, statul spaniol a preluat o participație de 3% la operatorul național de telecomunicații Telefonica, la șase luni de la intrarea surprinzătoare a companiei saudite STC în acționariatul operatorului iberic.

În luna septembrie a anului trecut, grupul semi-public Saudi Telecom Company (STC), numărul unu pe piața de telecomunicații din Arabia Saudită, a plătit 2,1 miliarde de euro pentru a achiziționa 9,9% din capitalul Telefonica. Operațiunea a provocat îngrijorări în rândul Guvernului spaniol, care a fost avertizat în ultimul moment cu privire la această tranzacție.

FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România CITEȘTE ȘI FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România

STC, la care acționar majoritar este fondul suveran de investiții din Arabia Saudită (PIF), a dat atunci asigurări că nu are nicio intenție "să preia controlul sau o participație majoritară" la Telefonica, operator cu o prezență importantă în America Latină și în Marea Britanie.

Recent a fost relatat că Digi caută un nou aliat pentru a-și lansa rețeaua mobilă în Spania, având aproape totul pregătit pentru a-și îndeplini acest obiectiv.

Mai întâi a fost achiziționarea frecvenței de 60 MHz de la MásMóvil și Orange pentru ca fuziunea cu MásOrange să poată fi finalizată. Apoi, a venit rândul să vândă o parte din rețeaua sa de fibră optică în Spania în schimbul a 750 de milioane de euro și, acum, caută un nou aliat pentru a-și desfășura rețeaua mobilă, relatează adslzone.

Nou CFO la Orange România CITEȘTE ȘI Nou CFO la Orange România

Operatorul român a mers pas cu pas pentru a-și îndeplini ideea de a lansa în sfârșit propria rețea de telefonie mobilă în Spania. Prin urmare, a apărut un nou posibil acord între Digi și Cellnex, era relatat. Negocierile între ambele companii au început deja, idee cu care a fost citat și Marco Patuano, CEO al Cellnex Telecom.

viewscnt
Afla mai multe despre
digi spania
fibra optica