Semnăturile electronice de pe documentele Adobe vor fi furnizate de o firmă românească

Semnăturile electronice de pe documentele Adobe vor fi furnizate de o firmă românească
scris 28 nov 2017

Trans Sped, unul din cei mai importanți jucători care furnizează în România și în afara țării soluții de securitate bazate pe certificate digitale calificate, a semnat un acord cu gigantul american Adobe, parteneriatul constând în integrarea certificatelor digitale Trans Sped în serviciul Adobe Sign care generează semnături electronice.

În baza acestui parteneriat, Trans Sped și Adobe oferă un serviciu integrat Adobe Sign cu semnături electronice pentru desktop, mobile și web, arată într-un comunicat compania românească.

Astfel, utilizatorul va putea lucra cu cele mai importante documente utilizând o singură soluție, scrie News.ro

Clienții Trans Sped au posibilitatea de a putea semna electronic instantaneu de pe orice tip de plaformă sau dispozitiv mobil, spun reprezentanții companiei românești.

”Certificatele digitale calificate Trans Sped sunt integrate nativ în Adobe Sign, adică utilizatorul nu mai trebuie să instaleze nici un alt driver sau software pentru a putea semna documente electronice. Altfel spus, fără token, fără drivere, fără instalări. Doar click și semnează”, a declarat Vicky Mănăilă, director general al Trans Sped.

STUDIU Patru din cinci adolescenți români au fost hărțuiți pe internet CITEȘTE ȘI STUDIU Patru din cinci adolescenți români au fost hărțuiți pe internet

Valoarea implementărilor și viitorul afacerilor digitale constau în prezent în fluxuri de lucru end-to-end, eficiență, securitate, rentabilitate a investițiilor și experienta utilizatorului.

”În acest context, două medii de lucru de încredere – pentru semnături electronice și identitate electronică – sunt disponibile prin acest parteneriat cu Adobe într-o singură soluție securizată, mobilă, conformă cu standardele și cu legislația. Poate fi accesată de pe orice platformă sau dispozitiv mobil”, se precizează în comunicat.

Certificatul digital este un software stocat pe un dispozitiv cripto­grafic securizat, dispozitiv cu ajutorul căruia titularul poate genera semnătură electronică indiferent de documentul pe care dorește să-l semneze sau de conținutul acestuia.

Împreună cu SAIC (Science Applications International Corporation), Trans Sped a dezvoltat prima infrastructură în cloud pentru semnături digitale încă din anul 2008 și este furnizor cross-certificat SAFE-BioPharma, oferind soluții pentru ecosistemul farmaceutic și sănătății.

Cu o bază de peste 100.000 de clienți în România și 13 ani de activitate, Trans Sped furnizează soluții destinate integrării certificatelor digitale în rețelele locale, în aplicații web, Microsoft Exchange/Lotus Notes sau rețele VPN, precum și o gamă largă de aplicații, de la software desktop de tip wizard, ce permite generarea de semnături electronice și verificarea acestora, produse software destinate semnării și criptării documentelor de orice format, până la soluții software complexe și servicii de integrare a semnăturii electronice în aplicații de orice fel.

Adobe are peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea de soluții securizate pentru documente digitale. În 1999, a introdus primele semnături electronice în Adobe Acrobat și Adobe Acrobat Reader.

Adobe a fondat recent și conduce Cloud Signature Consortium, care a dezvoltat primul open standard ce aduce semnăturile digitale în aplicații web și dispozitive mobile.

viewscnt
Afla mai multe despre
trans sped
semnatura electronica