Google lansează YouTube Go, o versiune simplificată a aplicației de YouTube

Google lansează YouTube Go, o versiune simplificată a aplicației de YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 nov 2017

YouTube Go, aplicația de YouTube pe care Google a dezvoltat-o ca alternativă la aplicația obișnuită, este lansată oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google vrea ca site-ul său de video să fie accesibil și în regiunile în care nu există o conexiune stabilă la internet sau aceasta este de slabă calitate. În acest scop, compania americană lansează aplicația YouTube Go.

Cât de important este internetul pentru succesul unei afaceri. Studii de caz: Lagardère Travel Retail, Julius Meinl și lanțul Teilor, principali jucători pe piață CITEȘTE ȘI Cât de important este internetul pentru succesul unei afaceri. Studii de caz: Lagardère Travel Retail, Julius Meinl și lanțul Teilor, principali jucători pe piață

Testată încă din luna aprilie, aplicația YouTube Go este o versiune mult simplificată față de aplicația YouTube normală. Noua aplicație este gândită astfel încât încărcarea paginilor și redarea clipurilor să se facă cât mai rapid inclusiv pe conexiunile slabe sau chiar offline.

Aplicația poate reda clipurile la rezoluție 480p, 360p sau 144p, în funcție de viteza de moment a conexiunii la internet. Utilizatorii au și opțiunea descărcării clipurilor video care pot fi urmărite mai târziu, indiferent de starea conexiunii la internet.

Facebook testează un plugin pentru site-uri care pune companiile în legătură directă cu clienții prin intermediul aplicației Messenger CITEȘTE ȘI Facebook testează un plugin pentru site-uri care pune companiile în legătură directă cu clienții prin intermediul aplicației Messenger

Clipurile descărcate pe telefon pot fi trimise prietenilor prin Bluetooth sau WiFi Direct – două conexiuni care se realizează direct între telefoane și care nu au nevoie de o conexiune la internet pentru a funcționa.

Aplicația YouTube Go este disponibilă în magazinul de aplicații Google Play doar în India și Indonezia deocamdată. Utilizatorii din alte regiuni ale lumii o pot instala manual prin descărcarea de un site care găzduiește kit-uri de instalare ale aplicațiilor de Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
youtube