Germania vrea să interzică folosirea unor componente Huawei și ZTE în rețelele 5G

Germania vrea să interzică folosirea unor componente Huawei și ZTE în rețelele 5G
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2023

Guvernul Germaniei intenționează să interzică operatorilor de telecomunicații să folosească anumite componente de la companiile chineze Huawei și ZTE în rețelele lor 5G, a scris ziarul german Zeit Online, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interdicția ar putea include componente deja încorporate în rețele, solicitând operatorilor să le elimine și să le înlocuiască, a scris Zeit Online.

Samsung a dominat copios și anul trecut piața smartphone-urilor pliabile CITEȘTE ȘI Samsung a dominat copios și anul trecut piața smartphone-urilor pliabile

Guvernul, care se află în prezent în mijlocul unei reevaluări mai ample a relației sale cu principalul partener comercial China, nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Criticii Huawei și ZTE spun că legăturile lor strânse cu serviciile de securitate ale Chinei înseamnă că încorporarea componentelor acestestora în rețelele mobile omniprezente ale viitorului ar putea oferi spionilor și chiar sabotorilor chinezi acces la infrastructuri esențiale, scrie News.ro.

Huawei, ZTE și guvernul chinez resping aceste afirmații, spunând că sunt motivate de o dorință protecționistă de a sprijini rivalii non-chinezi.

Germania a adoptat o lege privind securitatea IT în 2021, care stabilește restricții mari pentru producătorii de echipamente de telecomunicații pentru rețelele de generație următoare, dar nu a interzis Huawei și ZTE, așa cum au făcut și alte țări.

Un nou raport arată că Germania a devenit de fapt și mai dependentă de Huawei pentru echipamentele sale de rețea de acces radio (RAN) 5G decât în rețeaua sa 4G, chiar dacă operatorii au evitat să folosească tehnologia companiei pentru rețelele de bază.

viewscnt
Afla mai multe despre
5g
germania