Germania vrea să oblige operatorii telecom să reducă utilizarea echipamentelor Huawei și ZTE

Germania vrea să oblige operatorii telecom să reducă utilizarea echipamentelor Huawei și ZTE
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2023

Ministerul de Interne al Germaniei plănuiește să forțeze operatorii de telecomunicații să reducă utilizarea echipamentelor Huawei și ZTE în rețelele lor 5G, după ce o analiză a evidențiat o dependență excesivă de acești furnizori chinezi, a spus un oficial guvernamental, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ministerul a conceput o abordare eșalonată pentru a evita prea multe întreruperi, deoarece operatorii elimină toate componentele critice de la furnizorii chinezi din rețelele lor de bază 5G până în 2026, a spus oficialul.

Elon Musk vrea să transforme X într-un serviciu contracost CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să transforme X într-un serviciu contracost

Operatorii, precum Deutsche Telekom și Vodafone, ar trebui să reducă, de asemenea, ponderea componentelor chineze în rețelele lor RAN și de transport până la maximum 25%, până la 1 octombrie 2026, a spus oficialul, care a refuzat să fie numit, scrie News.ro.

Huawei reprezintă în prezent 59% din rețelele 5G RAN ale Germaniei, potrivit unui sondaj al companiei de consultanță în telecomunicații Strand Consult.

În regiuni deosebit de sensibile, cum ar fi capitala Berlin, sediul guvernului federal, tehnologia chineză nu ar trebui folosită deloc, a spus oficialul.

Ministerul de Interne dorește să-și prezinte abordarea cabinetului de săptămâna viitoare, dar s-ar putea confrunta cu opoziție din partea Ministerului pentru Afaceri Digitale, din cauza temerilor că ar putea afecta progresul deja lent al Germaniei în ceea ce privește digitalizarea.

Germania este considerată ca fiind în întârziere cu implementarea setului de instrumente pentru măsuri de securitate pentru rețelele 5G al Uniunii Europene.

Măsurile au fost convenite în urmă cu trei ani, pentru a reduce utilizarea furnizorilor pe care blocul îi consideră ”de risc ridicat”, inclusiv Huawei și ZTE, din cauza preocupărilor legate de posibile sabotaje sau spionaj.

Cele două companii neagă că echipamentele lor prezintă un risc de securitate.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Măsuri fiscale și reduceri de cheltuieli - de la impozit pe cifra de afaceri și impozitare mai dură la microîntreprinderi, la eliminarea de posturi de conducere și restricții la cheltuieli în administrație CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ DOCUMENT Măsuri fiscale și reduceri de cheltuieli - de la impozit pe cifra de afaceri și impozitare mai dură la microîntreprinderi, la eliminarea de posturi de conducere și restricții la cheltuieli în administrație

Săptămâna trecută, guvernul a declarat, ca răspuns la o anchetă parlamentară, că nu a interzis până acum utilizarea de noi componente critice chineze în rețelele 5G, de când o lege de securitate IT care îi permite să facă acest lucru a intrat în vigoare în mai 2021.

”Este de neînțeles că (ministrul de Interne Nancy) Faeser încă permite folosirea componentelor Huawei în rețelele noastre mobile”, a declarat Reinhard Brandl, purtătorul de cuvânt al politicii digitale al grupării parlamentare a conservatorilor de opoziție.

Ministerul de Interne nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Utilizarea Huawei de către Germania, în special, a fost supusă atenției publice în ultimii doi ani, având în vedere poziția mai dură a guvernului față de China și încercarea de a-și reduce dependența de țări individuale, în urma crizei energetice determinate de dependența Germaniei de gazul rusesc.

Ministerul de Interne a ajuns la concluzia că este ”p necesitate urgentă” de a acționa pentru a evita un al doilea Nord Stream, a spus oficialul, referindu-se la conductele menite să aducă gaze rusești ieftine în Germania, dar care nu mai sunt în uz.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
zte
huawei