Gigantul american HP aduce 5,6 milioane euro la una din subsidiarele din România, ca primă de emisiune

Gigantul american HP aduce 5,6 milioane euro la una din subsidiarele din România, ca primă de emisiune
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 14 feb 2017

Hewlett Packard (HP) Enterprise Romania și-a majorat capitalul social cu 10 lei, la 117.510 lei, operațiune însoțită de o primă de emisiune de 25,62 milioane de lei, plătită integral de Hewlett-Packard Central Eastern Holding GmbH (Austria), acționarul majoritar al societății.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Celălalt acționar este Hewlett-Packard Gouda BV (Olanda), care deține o acțiune din capitalul social.

HP Enterprise Romania a fost înființată în august 2016 și are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice și al software-ului.

La finele anului 2015, HP, care are pe plan local peste 3.000 de angajați și afaceri de peste 100 milioane de euro, funcționa prin intermediul a trei entități juridice - HP România SRL, Global E-Business Operations Centre (HP Geboc) și HP Inc Romania, înregistrată în februarie 2015.

HP Inc Romania a preluat vânzarea de calculatoare și imprimante de la HP Romania și are aproximativ 1.000 de angajați, potrivit datelor anunțate de Mugur Pantaia, directorul general al HP Inc Romania, într-o conferință desfășurată la finele lunii martie 2016.

Omul de afaceri Iulian Stanciu a pierdut peste 2% din eMAG în mai puțin de un an CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Iulian Stanciu a pierdut peste 2% din eMAG în mai puțin de un an

El a explicat atunci că HP România reprezintă HP Enterprise din punct de vedere al vânzărilor, HP Geboc este centrul de operațiuni și suport pentru HP Enterprise, iar HP Inc România înglobează ambele verticale, și cea de vânzări, și cea de operațiuni de suport.

Reorganizarea operațiunilor din România, spunea Pantaia, a avut loc în urma unui proces desfășurat pe plan global al activității HP.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
hp enterprise
hewlett packard
prima de capital