Google+ a fost închis

Google+ a fost închis
scris 3 apr 2019

Rețeaua socială prin care Google spera să concureze cu Facebook a încetat în mod oficial să mai existe.

Google a început să șteargă conturile de Google+ și datele personale aferente acestora, ca urmare a decizie de închidere a rețelei sociale eșuate, anunțate în decembrie 2018.

Procesul de ștergere pare să decurgă destul de rapid, multe conturi fiind deja indisponibile. Utilizatorii acestora sunt redirecționați către o pagină care le explică că Google+ nu mai există.

Motivul oficial pentru care Google a decis să-și închidă rețeua socială este numărul redus de utilizatori atrași de-a lungul timpului. Însă, decizia a fost anunțată după ce s-a descoperit că Google+ are probleme mari de securitate.

Google insistă că nivelul de securitate al smartphone-urilor cu Android a crescut CITEȘTE ȘI Google insistă că nivelul de securitate al smartphone-urilor cu Android a crescut

Prima problemă de securitate, care a fost ascunsă luni de zile, pare să fi fost picătura care umplut paharul, cea care a grăbit moartea rețelei sociale care trebuia să reprezinte o alternativă la Facebook și Twitter.

Un alt produs Google a luat ieri calea neființei - clientul de email Inbox fiind și el trecută pe linia moartă pe Google după ce o parte din funcțiile lansate de acesta au fost implementate în Gmail.

Google are la activ o listă lungă de produse eșuate sau închise din motive strategice. Închiderea acestora a atras de obicei protestele utilizatorilor, însă oficialii companiei nu par să fie îngrijorați că această politică poate afecta brandul.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
google+