Google a încheiat un acord de 391,5 milioane de dolari cu 40 de state americane, pentru închiderea unui proces privind urmărirea locației

Google a încheiat un acord de 391,5 milioane de dolari cu 40 de state americane, pentru închiderea unui proces privind urmărirea locației
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2022

Google a încheiat un acord de 391,5 milioane de dolari cu 40 de state americane, pentru închiderea unui proces privind urmărirea locației, a anunțat procurorul general din Oregon, Ellen Rosenblum, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Chiar și atunci când utilizatorii credeau că au dezactivat urmărirea locației în setările contului lor, Google a continuat să colecteze informații despre locul lor, a spus biroul procurorului general din Oregon, scrie News.ro.

Profit News TV organizează, pe 22 noiembrie, Maratonul Fiscalității, cu reprezentanți ai autorităților, ai companiilor de consultanță si audit financiar si ai firmelor de consultanță juridică CITEȘTE ȘI Profit News TV organizează, pe 22 noiembrie, Maratonul Fiscalității, cu reprezentanți ai autorităților, ai companiilor de consultanță si audit financiar si ai firmelor de consultanță juridică

Acordul impune ca grupul Google să fie mai transparent cu utilizatorii și să ofere informații mai clare referitoare la urmărirea locației, începând din 2023.

Rosenblum a condus acordul împreună cu procurorul general din Nebraska Doug Peterson.

Este cel mai mare acord privind confidențialitatea consumatorilor condus vreodată de un grup de procurori generali, potrivit comunicatului.

”În concordanță cu îmbunătățirile pe care le-am făcut în ultimii ani, am soluționat această investigație, care s-a bazat pe politici de produse învechite, pe care le-am schimbat cu ani în urmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Google, José Castañeda, într-un comunicat.

Un raport din 2018 al Associated Press a dezvăluit baza anchetei.

”De ani de zile, Google a prioritizat profitul față de confidențialitatea utilizatorilor. Au fost vicleni și înșelători. Consumatorii credeau că și-au dezactivat funcțiile de urmărire a locației pe Google, dar compania a continuat să înregistreze în secret mișcările lor și să folosească aceste informații pentru agenții de publicitate”, a spus Rosenblum în comunicat.

Luna trecută, Google a soluționat un proces similar cu statul Arizona, pentru 85 de milioane de dolari, iar compania se confruntă cu alte procese pe aceeași temă în Washington D.C., Indiana, Texas și statul Washington.

Cei patru procurori generali ai acestor state susțin că Google folosea datele despre locație pentru afacerea sa cu publicitate.

Procesele cer instanței să solicite Google să renunțe la orice algoritmi creați cu câștigurile presupuse că ar fi fost obținute ilegal, alături de profiturile aferente.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
locatie
proces