Google anunță mai multe noutăți pentru Android

Google anunță mai multe noutăți pentru Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 feb 2021

Android va primi un update intermediar în această primăvară, care va aduce mai multe funcții noi și îmbunătățiri pentru componentele existente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a decis să nu mai grupeze toate noutățile pentru Android într-un singur update major, livrat anual, ci să le împartă în mai multe actualizări pe parcursul unui an. Un astfel de update va fi lansat în primăvara acestui an.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Update-ul de primăvară include mai multe noutăți, de la verificarea parolelor, la programarea trimiterii mesajelor și alte funcții care vizează aplicații precum Maps, Assistant și Android Auto.

Password Checkup, funcția de verificare a parolelor din Chrome, va fi implementată la nivelul sistemului de operare și va monitoriza inclusiv parolele folosite pentru accesarea aplicațiilor. Ca și în cazul Chrome, parolele vor fi comparate cu o listă a site-urilor sparte, unde datele utilizatorilor au fost compromise.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

După această actualizare, utilizatorii vor putea programa mesajele trimise cu aplicația Messages. În urma unei apăsări prelungi a butonului Send, va fi afișat un meniu din care se putea alege data și ora la care să se trimită mesajul compus.

Google copiază, practic, funcționalitatea similară oferită de Telegram și le dă posibilitatea utilizatorilor să programeze mesaje pentru ore la care destinatarii nu vor fi deranjați.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Alte funcționalități aduse sunt mult întârziatul Dark Mode pentru Google Maps, posibilitatea folosirii Google Assistant când telefonul este blocat și jocuri bazate pe voce pentru Android Auto.

Noul update va începe să fie livrat zilele următoare și va putea fi instalat pe telefoanele care rulează versiuni mai noi decât Android 6.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android
smartphone