Google ar putea folosi propriile chipset-uri în smartphone-urile sale

Google ar putea folosi propriile chipset-uri în smartphone-urile sale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 apr 2021

Următoarea generație de smartphone-uri Pixel ar putea fi și prima care, în loc de Snapdragon, va folosi un chipset dezvoltat intern de Google.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform mai multor surse, Google lucrează la un chipset propriu, care va fi finalizat în curând și va fi deja folosi în următoarea serie de smartphone-uri Pixel.

Nume de cod Whitechapel, SoC-ul va fi, foarte probabil, folosit de Google și în alte produse ale companiei, dincolo de smartphone-uri. Chromebook-urile sunt următoarele pe listă pentru a trece la chipset-urile dezvoltate intern.

ULTIMA ORĂ LG iese de pe piața smartphone-urilor CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ LG iese de pe piața smartphone-urilor

Google ar avea o înțelegere cu Samsung, prin care divizia de semiconductori ai companiei coreene își oferă expertiza în dezvoltarea chipset-urilor Google.

Urmând exemplul Apple, Google vrea să împuște doi iepuri dintr-un foc: să facă economii și să aducă optimizări pentru propriile smartphone-uri pe care doar un chipset dezvoltat special pentru acestea le poate aduce.

Dacă va avea succesul scontat, Google nu doar că va reuși să câștige în fața celorlalți producători de smartphone-uri cu Android la mai multe capitole, precum performanță și eficiență de consum, dar va începe să opereze mai mult ca Apple, având controlul atât asupra software-ului, cât și al hardware-ului.

Următoarea serie de smartphone-uri Pixel, care ar trebui să folosească SoC-urile Google, urmează să fie lansată în toamna acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
chipset
android