Datele personale ale peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate online

Datele personale ale peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook, postate online
scris 4 apr 2021

Fără vreo restricție, ori preț de achiziție, informațiile personale ale peste 500 de milioane de utilizatori Facebook au fost, pur și simplu, postate pe un forum, de unde puteau fi accesate și copiate de oricine.

Alon Gal, un specialist securitate cibernetică, a descoperit pe un forum de hacking că cineva a postat un set de date care conținea informațiile personale ale 533 de milioane de conturi de Facebook.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Informațiile au fost postate fără restricții speciale, astfel că oricine are cont pe forum le poate accesa și folosi în orice manieră.

Setul de date include elemente prin care cei peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook pot fi identificați, precum număr de telefon, adresă de email, date de naștere, adresă și altele.

Datele ar fi fost obținute în urma unei breșe pe care Facebook a reparat-o încă din august 2019, astfel că acestea trebuie să fie mai vechi decât data reparării breșei.

Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei CITEȘTE ȘI Soluția Business Data Security de la Vodafone România, bazată pe tehnologie Fortinet, îți susține afacerea în fața pericolelor digitale, asigurând protecția tuturor echipamentelor din rețeaua locală internă a companiei

În ianuarie, Gal descoperise că același set de date personale era scos la vânzare pe un canal de Telegram. Acum, însă, acesta este pur și simplu disponibil gratuit.

Experții avertizează că, deși datele nu sunt tocmai proaspete, multe ar putea fi încă ce actualitate, ceea ce le transformă în marfă de atacuri de phishing, astfel că utilizatorii rețelei sociale ar trebui să fie atenți al astfel de tentative.

În acest moment, Facebook nu mai are cum să protejeze utilizatorii vizați. Cel mult, le poate trimite o notificare prin care să le atragă atenția asupra posibilelor tentative de phishing care-i pot viza.

viewscnt
Afla mai multe despre
date personale
facebook