Google Assistant a învățat să citească și să răspundă la mesaje pe WhatsApp și alte aplicații de chat

Google Assistant a învățat să citească și să răspundă la mesaje pe WhatsApp și alte aplicații de chat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 dec 2020

Google lansează un update pentru asistentul său digital, care-i conferă acestuia abilitatea de a interacționa cu aplicații terțe de chat, precum Telegram, Discord sau WhatsApp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai nouă versiune de Google Assistant extinde funcția de citire și răspundere la mesaje, care era până acum disponibilă doar pentru aplicația de chat și SMS a companiei, Messages.

Acum, asistentul digital disponibil pe miliardele de dispozitive cu Android a învățat să lucreze și cu alte aplicații de chat. Nu există o listă de suport oficială, însă utilizatorii au constatat deja că Google Assistant merge cu WhatsApp, Telegram, Slack, Discord și GroupMe.

Google, în vizorul autorităților americane din cauza supravegherii angajaților CITEȘTE ȘI Google, în vizorul autorităților americane din cauza supravegherii angajaților

În primul rând, Google Assistant poate citi mesajele primite prin intermediul acestor aplicații. Pentru asta, nu este nevoie decât de o comandă vocală precum "read my messages". Opțiunea de citire a mesajelor necesită drepturi de acces la notificări pentru a funcționa.

Alături de citirea textului propriu-zis, asistentul digital va rosti numele celui care a trimis mesajul și aplicația folosită. Mesajele citite în acest fel vor fi marcate ca văzute, iar notificările vor dispărea.

În cazul mesajelor care conțin imagini, link-uri sau clipuri video, Google Assistant va comunica doar că a fost primit un mesaj care conține atașamente.

După citirea mesajului, Google Assistant oferă opțiunea dictării unui răspuns. Dacă utilizatorul răspunde afirmativ, asistentul va asculta mesajul dictat, îl va transpune în text și-l va trimite.

Noua facilitate este implementată în prezent, fiind posibil ca dureze câteva săptămâni până va putea fi folosită de toți utilizatorii.

viewscnt
Afla mai multe despre
google assistant
whatsapp
telegram
chat