Google Assistant va avea funcții de control parental și funcții dedicate copiilor

Google Assistant va avea funcții de control parental și funcții dedicate copiilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 nov 2022

Părinții vor putea limita sau dezactiva complet anumite funcții ale asistentului digital dezvoltat de Google și vor putea configura o serie de opțiuni ale acestuia pentru protecția copiilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a anunțat implementarea unor funcții de control parental pentru Google Assistant, prin care părinții vor dobândi mai mult asupra modului în care cei mici folosesc asistentul digital.

Părinții vor putea configura aplicațiile asociate cu diverse acțiuni comandate asistentului și vor putea limita accesul celor mici la știri și podcast-uri.

Google repară o problemă de performanță a router-ului Nest WiFi Pro CITEȘTE ȘI Google repară o problemă de performanță a router-ului Nest WiFi Pro

Restricții vor putea fi aplicate și în ceea ce privește apelurile ce pot fi realizate de copii cu ajutorul asistentului și gama de răspunsuri pe care asistentul are voie să o ofere acestora.

Va exista și o funcție prin care părinții pot limita timpul de folosire al asistentului digital prin care, de exemplu, cei mici nu vor putea folosi Google Assistant după o anumită oră.

În ceea ce privește răspunsurile, va exista un dicționar special pentru cei mici. Când este chestionat de un copil, Google Assistant va răspunde folosind cuvinte pe înțelesul acestuia.

În fine, părinții vor putea alege pentru cei mici voci speciale pe care Google Assistant să le folosească. Aceste voci vor vorbi mai rar și mai expresiv, ca un povestitor, pentru a fi mai ușor de înțeles.

Aceste funcții sunt în prezent implementate și vor putea fi accesate pe dispozitivele pe care există Google Assistant.

viewscnt
Afla mai multe despre
google assistant
control parental
copii