Google blochează utilizatorii smartphone-urilor vechi cu Android

Google blochează utilizatorii smartphone-urilor vechi cu Android
scris 2 aug 2021

Cei care dețin telefoane cu Android foarte vechi nu vor mai putea, în curând, să se logheze în propriul cont Google de pe acestea.

Gigantul american Google a decis să nu mai permită logarea în conturi de pe dispozitivele care folosesc versiuni de Android precum Gingerbread (2.3.7) sau mai vechi.

Interesant este că Google a încercat să treacă sub tăcere această mutare și s-a văzut nevoit să comenteze decizia abia după ce utilizatorii au aflat.

Piața Chromebook-urilor a crescut cu 75% în al doilea trimestru CITEȘTE ȘI Piața Chromebook-urilor a crescut cu 75% în al doilea trimestru

Posesorii telefoanelor sau tabletelor cu Android 2.3.7 (sau mai vechi) mai pot să intre în propriile conturi Google de pe aceste dispozitive doar până pe 27 septembrie, a anunțat compania americană.

Fără posibilitatea de logare în contul Google, posesorii acestor dispozitive nu vor mai putea folosi serviciile Google, precum Gmail ori Google Maps.

Fără să elaboreze, Google spune că a luat această decizie pentru a proteja intimitatea conturilor propriilor utilizatori. Cel mai probabil, este vorba de probleme de securitate de care telefoanele vechi suferă, probleme care ar putea fi folosite de hackeri pentru accesarea conturilor Google.

Numărul celor afectați nu va fi, totuși, foarte mare, Gingerbread fiind lansat în 2011. Vor avea de suferit doar cei care păstrează mai bine de 10 ani un telefon.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
android