Google cere UE să fie flexibilă în cazul viitoarei legi privind serviciile digitale

Google cere UE să fie flexibilă în cazul viitoarei legi privind serviciile digitale
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 sep 2020

Google a cerut Comisiei Europene să dea dovadă de flexibilitate în cazul viitoarei legi privind serviciile digitale, destinată industriei tehnologiei, aflată în faza de consultări, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Executivul UE lucrează la reguli noi pentru partajarea datelor și piața digitală, precum și pentru stimularea concurenței, după ce a ajuns la concluzia că mai multe acțiuni antitrust împotriva Google nu au fost eficiente, scrie News.ro.

Primul smartphone cu cameră foto ascunsă sub ecran vine din China CITEȘTE ȘI Primul smartphone cu cameră foto ascunsă sub ecran vine din China

Perioada de consultare publică lansată de Comisie se va încheia pe 8 septembrie.

Într-o postare pe blog și o reacție de 135 de pagini, Google încurajează Comisia să ofere o claritate mai mare a regulilor și a responsabilităților platformelor online.

Potrivit companiei, în timp ce este important să fie identificat conținutul ilegal, utilizarea obligatorie a tehnologiei în acest scop poate bloca exprimarea liberă a europenilor și accesul la informații.

Comisia ar trebui să își actualizeze regulile cu o schemă graduală de exceptare de la răspundere, inclusiv pentru motoarele de căutare sau serviciile cloud, a arătat Google.

Serviciile de găzduire, cum este canalul video YouTube al Google, ar trebui să acționeze rapid pentru a elimina sau dezactiva accesul la conținutul ilegal, potrivit Google, care și-a exprimat în schimb îngrijorarea că firmele ar putea fi obligate să dea prioritate vitezei în locul unei decizii luate cu atenție.

Noile reguli ar mai trebui să încurajeze funcțiile și produsele îmbunătățite sau noi și să ajute consumatorii europeni să își facă treburile mai rapid. Potrivit Google, regulile nu ar trebui să provoace costuri nedorite și poveri pentru companiile europene care încearcă să îi revină după pandemia globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
servicii digitale