Google Chrome a început să blocheze clipurile cu sunet care pornesc automat

Google Chrome a început să blocheze clipurile cu sunet care pornesc automat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mai 2018

Google a lansat versiunea cu numărul 66 a browser-ului Chrome, prima care împiedică clipurile cu sunet să fie redate automat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Clipurile video care pornesc automat sunt folosite de numeroase site-uri, în ciuda evidentului disconfort creat utilizatorilor, pentru a forța creșterea numărului de afișări al conținutului video și a reclamelor incluse.

Google, care deține cel mai popular browser web, a decis să blocheze automat clipurile care pornesc singure după ce s-a încărcat un site, dar doar pe cele care au și sunet.

Este o jumătate de măsură luată de Google, care deține cel mai popular site de video și care încearcă un compromis menit să mulțumească parțial utilizatorii și să nu supere prea tare publisherii ce forțează afișările artificiale ale conținutului video.

Twitter le recomandă tuturor utilizatorilor săi să-și schimbe parolele CITEȘTE ȘI Twitter le recomandă tuturor utilizatorilor săi să-și schimbe parolele

În loc să includă opțiuni simple prin care utilizatorul să aibă controlul asupra site-urilor care au voie să ruleze video automat și care nu, Google a ales să încerce ghicirea preferințelor utilizatorilor pe baza istoricului navigării.

Chrome va permite pornirea automată a clipurilor pe site-urile pe care utilizatorul a permis anterior acest lucru și le va bloca acolo unde istoricul de navigare arată că utilizatorul a întrerupt redarea.

Aparent, Google nu intenționează prin acest update să vină cu o măsură care să rezolve complet problema, ci doar să reducă parțial nivelul de disconfort al utilizatorilor. Chiar managerul de produs, John Pallett, spune că noile reguli vor bloca aproximativ jumătate din clipurile care enervează utilizatorii pornind automat.

Aceeași politică arbitrară din poziția celei mai importante companii de online care deține și cel mai folosit browser, a fost pusă în aplicare și la începutul anului când Chrome a început să blochează anumite reclame.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
video