Acțiunile Toshiba, în declin după ce compania a raportat pierderi

Acțiunile Toshiba, în declin după ce compania a raportat pierderi
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 nov 2015

Acțiunile Toshiba au scăzut astăzi cu 7,5% pe bursa de la Tokyo, în contextul în care compania a înregistrat pierdere operațională în ultimele șase luni și a dat în judecată mai mulți foști directori în legătură cu un scandal legat de falsificarea documentelor contabile, potrivit MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toshiba a anunțat ieri că a înregistrat o pierdere operațională de 90,5 miliarde de yeni (733 milioane de dolari) în ultimele șase luni, după ce în perioada similară de anul trecut compania a raportat un profit operațional de 137,9 miliarde de yeni.
Profitul net a fost de 37,3 miliarde de yeni (302 milioane dolari)  în perioada analizată, dar rezultatele au fost influențate de vânzarea de active.

Totodată, Toshiba a anunțat zilele trecute că a dat în judecată mai mulți foști directori care au părăsit compania în luna iulie, ca urmare a unui scandal.

Președintele Toshiba, Hisao Tanaka, dar și alte persoane cu atribuții de conducere, au demisionat în luna iulie, în urma unui scandal izbucnit în aprilie, care a scos la iveală nereguli din documentele contabile ale companiei. În ultimii șapte ani, profitul companiei ar fi fost 'umflat' cu 155 de miliarde de yeni (1,2 miliarde de dolari), după ce persoanele din conducere ar fi stabilit obiective financiare foarte greu de atins.

Agenția de evaluare financiară Moody's a retrogradat astăzi ratingul pentru datoriile companiei , argumentând că  Toshiba este foarte îndatorată și are, totodată, multe divizii neprofitabile, care ar putea fi greu de restructurat.

viewscnt
Afla mai multe despre
toshiba
actiuni
proces
documente