Google complică sarcina site-urilor de știri cu paywall

Google complică sarcina site-urilor de știri cu paywall
scris 5 aug 2019

Cea mai recentă versiune a browser-ului Chrome împiedică site-urile de știri să depisteze modul Incognito pentru a limita numărul de accesări.

Google a strecurat în cel mai recent update al browser-ului Chrome o modificare ce împiedică site-urile web să vadă când utilizatorul activează modul Incognito, în locul modului obișnuit de navigare al browser-ului.

În principiu, mutarea este una pozitivă, având rolul de a îmbunătăți protecția și intimitatea utilizatorului, care ar vrea să nu fie urmărit atunci când activează modul Incognito.

Până acum, site-urile web puteau să facă diferența între modul obișnuit de navigare și modul Incognito al vizitatorilor. Acestea se foloseau de informație în diverse moduri.

Google Assistant citește și răspunde la mesajele de WhatsApp CITEȘTE ȘI Google Assistant citește și răspunde la mesajele de WhatsApp

Publicațiile cu paywall care aleg să ofere acces gratuit la un număr limitat de articole pe o anumită perioadă de timp profitau de detectarea modului incognito pentru a bloca vizitatorii care au atins limita de articole disponibile gratuit.

Chrome 76 nu le va mai permite să facă acest lucru, iar publisherii vor fi nevoiți să găsească alte mijloace tehnice pentru a-și păzi conținutul dincolo de limita de articole ce pot fi accesate gratuit.

Aceeași versiune, care este deja disponibilă pentru instalare printr-o actualizare automată, blochează complet funcționalitatea Flash.

Tehnologia celor de la Adobe va fi eliminată complet din Chrome anul viitor. Până atunci, cei care mai au totuși nevoie de Flash îl pot activa manual din pagina din pagina chrome://settings/content/flash.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
private
paywall