Google construiește propriul său oraș, lângă sediul central al companiei din Silicon Valley

Google construiește propriul său oraș, lângă sediul central al companiei din Silicon Valley
scris 6 sep 2020

Google își construiește propriul său campus asemănător unui oraș, lângă sediul central al companiei din Silicon Valley, care va reuni parcuri, restaurante și locuințe accesibile, relatează Business Insider.

Compania a prezentat în această lună propunerea pentru Middlefield Park, un campus modernizat cu o suprafață de 161.874 de metr pătrați din orașul Mountain View, California, unde se află în prezent sediul central al Google. Planul include o rețea de parcuri, spații comerciale, birouri, o piscină publică și terenuri de sport, scrie News.ro.

iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România CITEȘTE ȘI iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România

Google intenționează să creeze până la 1.850 de locuințe, iar 20% dintre acestea vor fi la prețuri accesibile. Anunțul referitor la locuințe urmează unui angajament de 1 miliard de dolari pe care Google l-a făcut anul trecut cu privire la locuințele din zona golfului San Francisco, care a inclus modificarea destinației unor terenuri pentru a construi 15.000 de case noi pentru niveluri de venit variate, inclusiv case destinate familiilor cu venituri mici și medii.

Noile planuri ale Google referitoare la campus vin într-un moment în care viitorul clădirilor de birouri este incert. Niciuna dintre companiile majore de tehnologie nu a chemat angajații înapoi la muncă în SUA, pe fondul epidemiei de coronavirus în curs de desfășurare, iar Google însăși nu cere angajaților să se întoarcă la muncă până în iulie 2021.

Dar Google nu este singura care își reafirmă angajamentul față de spațiile de birourile. Luna trecută, Amazon a anunțat că intenționează să-și extindă spațiile de birouri cu șase ”hub-uri tehnologice” din SUA, urmând să investească 1,4 miliarde de dolari pentru construirea birourilor și să creeze 3.500 de locuri de muncă.

Și Facebook a semnat în luna august un acord pentru un spațiu uriaș de birouri în clădirea Farley din New York. Spațiul de birouri se întinde pe 730.000 de metri pătrați și Facebook a spus la momentul respectiv că va fi utilizat pentru extinderea operațiunilor de inginerie ale companiei în New York.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
silicon valley