Pentagonul reconfirmă mega-contractul cu Microsoft pentru servicii cloud, contestat în justiție de luni de zile

Pentagonul reconfirmă mega-contractul cu Microsoft pentru servicii cloud, contestat în justiție de luni de zile
scris 5 sep 2020

Pentagonul a reconfirmat vineri un mega-contract convenit cu Microsoft pentru servicii cloud, contestat în justiție de luni de zile, transmite CNBC.

Acordul JEDI, sau Joint Enterprise Defense Infrastructure, a devenit unul dintre cele mai contestate contracte atribuite de Departamentul Apărării. Contractul este destinat modernizării colosalei infrastructuri IT a Pentagonului și ar putea valora până la 10 miliarde de dolari pentru serviciile prestate pe parcursul a 10 ani, scrie News.ro.

iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România CITEȘTE ȘI iPhone 12 nu va veni cu cea mai rapidă versiune de 5G în România

"Departamentul a finalizat reevaluarea sa cuprinzătoare a propunerilor JEDI Cloud și a stabilit că oferta Microsoft continuă să ofere cea mai bună valoare pentru guvern", a anunțat Pentagonul într-un comunicat.

”Contractul JEDI Cloud este un contract cu preț fix, livrare pe termen nedeterminat / cantitate nedeterminată, care va pune la dispoziția Departamentului Apărării o gamă completă de servicii de cloud computing. În timp ce executarea contractului nu va începe imediat din cauza ordinului preliminar de blocare emis de o curte federală pentru litigii pe 13 februarie 2020, departamentul este dornic să înceapă să ofere această capacitate bărbaților și femeilor noastre în uniformă. ”

Microsoft a obținut contractul de cloud computing pe 25 octombrie 2019. În noiembrie, Amazon Web Services, divizia de cloud computing Amazon, a intentat un proces la Curtea Federală de Litigii, pentru a contesta decizia JEDI. Compania a susținut că aversiunea președintelui Donald Trump față de Amazon și CEO-ului companiei, Jeff Bezos, a influențat Pentagonul să dea contractul Microsoft. Pe fondul bătăliei legale, Pentagonul a invitat Amazon și Microsoft să revizuiască și să prezinte din nou propunerile lor pentru contract.

Decizia de astăzi ar putea duce la mai multe lupte juridice.

Contractul profitabil, inițial programat pentru a fi atribuit în septembrie 2018, a atras atenția după ce Trump a spus anul trecut că ia serios în considerare analizarea contractului JEDI.

viewscnt
Afla mai multe despre
pentagon
microsoft