Google crește valoarea recompenselor pentru descoperirea problemelor de Android

Google crește valoarea recompenselor pentru descoperirea problemelor de Android
scris 22 nov 2019

Gigantul american este dispus să plătească până la 1,5 milioane de dolari pentru cele mai grave vulnerabilități de Android raportate.

Google a crescut de peste șapte ori valoarea recompensei maxime acordate pentru descoperirea și raportarea problemelor de securitate a sistemului său mobile de operare ce stă la bază a miliarde de smartphone-uri vândute în întreaga lume.

În centrul atenției stau smartphone-urile din seria Pixel, pe care Google ar vrea, probabil, să le diferențieze în piață printr-un nivel de securitate superior tuturor celorlalte smartphone-uri. Nu ar fi deloc anormal ca telefoanele Google, care este și producătorul Android-ului, să fie mai sigure decât cele care vin din China, de exemplu.

Astfel, pentru descoperirea unei vulnerabilități care permite execuția de la distanță a codului pe telefoanele Pixel Google va plăti fix 1 milion de dolari.

Google înăsprește regulile pentru reclamele politice CITEȘTE ȘI Google înăsprește regulile pentru reclamele politice

Jumătate de milion vor primi cei care vor descoperi bug-uri care duc la accesarea datelor personale sau păcălirea sistemului de blocare a ecranului (cod PIN, autentificare biometrică etc.).

Suma maximă, de 1,5 milioane de dolari, poate fi adjudecată pentru descoperirea unor vulnerabilități critice în Titan M, chipset-ul care protejează securitatea smartphone-urilor Pixel.

De asemenea, recompensele pentru bug-urile descoperite în variantele de test a viitoarelor versiuni de Android au fost crescute cu 50%.

Google a plătit recompense în valoare de peste 4 milioane de dolari în cei 4 ani de când a lansat acest program. 1,5 milioane de dolari au fost plătiți doar în ultimele 12 luni.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
android
securitate
smartphone
pixel