Google extinde disponibilitatea funcțiilor de AI din Search

Google extinde disponibilitatea funcțiilor de AI din Search
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 mai 2024

Setul de funcții Search Generative Experience, prin care Google oferă informații suplimentare cu ajutorul AI-ului, va fi disponibil pentru un număr mai mare de utilizatori din mai multe țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Google anunță disponibilitatea funcțiilor de AI din motorul de căutare al companiei pentru toți utilizatorii din Statele Unite.

Funcțiile de AI din Google depășesc stadiul de simplu experiment și, în curând, vor fi disponibile și în alte țări, anunță compania, care spune că, până la finele anului, peste un miliard de oameni vor avea acces la acestea.

Google anunță modelul lingvistic Gemini 1.5 Flash CITEȘTE ȘI Google anunță modelul lingvistic Gemini 1.5 Flash

Din cadrul acestor funcții face parte așa-numita AI Overviews, care oferă informații suplimentare atunci când observă că utilizatorul este interesat de un anumit subiect.

Tot în cadrul motorului de căutare, inteligența artificială va putea fi folosită pentru a face planificări. Compania oferă exemplul unui plan alimentar pe câteva zile, care este simplu de pregătit.

Google spune că AI-ul va fi util și celor care plănuiesc vacanțe sau vizitarea unor orașe, putând oferi idei și planuri de vizionare a obiectivelor turistice.

Aceste informații, venite prin intermediul inteligenței artificiale, vor fi afișate automat atunci când aceasta consideră că sunt necesare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
search