Google îmbunătățește profilurile de utilizatori din Chrome

Google îmbunătățește profilurile de utilizatori din Chrome
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 mar 2021

Cea mai nouă versiune a celui mai folosit browser web, Chrome, vine cu mai multe noutăți, în frunte cu schimbările aduse profilurilor de utilizatori.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Chrome 89 aduce mai multe îmbunătățiri binevenite profilurilor de utilizatori, pe care cei care împart același calculator le pot folosi pentru a-și personaliza experiența.

Profilurile din Chrome pot fi folosite pentru a separa istoricul de navigare, bookmark-urile, parolele și alte aspecte ale browser-ului web. Toate acestea pot fi sincronizate între dispozitive și platforme diferite prin intermediul unui cont Google.

Google își va recupera de la advertiseri costurile cu preluarea știrilor CITEȘTE ȘI Google își va recupera de la advertiseri costurile cu preluarea știrilor

Începând cu Chrome 89, browser-ul Google va afișa la fiecare pornire o fereastră de selectare a profilului. Aceasta nu va fi afișată și dacă există un singur profil.

La crearea fiecărui profil, utilizatorul va putea să aleagă o anumită temă pentru a se face ușor diferența în profiluri. Aceasta poate fi aleasă dintre numeroasele teme disponibile în magazinul oficial de extensii și teme pentru Chrome.

Începând cu această versiune, Chrome primește și o “listă de citit”. Prin intermediul unei steluțe din bara de adrese, utilizatorul va putea să salveze un articol într-o listă pe care să o viziteze mai târziu, când are timp să citească.

În fine, după ce a fost lansată în decembrie pe Chrome OS, funcția de căutare a tab-urilor ajunge și pe PC-urile cu Windows și Mac-uri. Căutarea tab-urile este o funcție utilă celor care țin foarte multe tab-uri deschise și au dificultăți în a localiza o anumită pagină.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
browser
web